Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

相片 (1)
👍🏻👍🏻👍🏻想讚下煎鴨肝師傅
Café 8 Degrees
2024-12-06
話說食食下突然聽到主廚同經理喪鬧鴨肝師傅,好奇心驅使之下當然要八卦下。內容包括:係唔係唔想要年尾雙糧、唔想做可以即刻走等等。心諗唔知咩事要咁樣鬧師傳呢?原來係有客人想攞多一件鴨肝既時候,師傅見到後面排隊既人比較多,同客人講每人限取一件。雖然係冇寫,但係都真係未至於不近人情,毫無道理。結果就令到痴線客人瘋狂投訴,師傅比經理同主廚鬧到狗血淋頭。好老實講,師傅年紀都唔細,大家出黎食飯互相尊重禮讓,作為一個消費者/餐廳主管你真係覺得顧客就是上帝?因為一件咁少既事去以咁公開既方式嚴厲訓示師傳?事件最後,經理上左五件鴨肝多士比個客,師傳提早收工(後半場唔見佢)。呢個就係大家想見到既結果嗎?我覺得餐廳方要好好檢視處理方法係唔係合理合規,如果唔尊重員工,好老實講野食有幾好食都冇用…查看更多
查看之前的留言(1)
restchan 如果間餐廳的經理在管理上有問題,處理事情唔夠全面,整間餐廳好難做得起。因為做生意,並非只能靠一味宣傳送優惠吸客,最重要是食物的口碑,和整體服務態度,餐廳形象都好緊要 ,這就要團隊齊上齊落,同事受重視,自然會認真工作,這樣 無論食物和服務質素才會提升。
2025-01-09
回覆
Cookingmeme 原本想試下,睇完咁樣對自己同事,馬上減晒分,連尊重都唔識,又無原則嘅經理同主廚,咩mood都無
2025-02-12
回覆
or#Tm65234526 白*!上咗5件俾個西客咁後面啲人唔使食啦!正常每人最多攞兩件就最合理!連自己同事都唔識尊重,訓話都行入廚房訓啦⋯⋯當住咁多客人嚟鬧個同事咁樣唔係覺得自己好威呀?啲西客就係俾呢啲驚人投訴嘅人縱容練成嘅!
2025-08-20
Dinner
慶祝紀念
Birthday
不會再光顧
Moon Cafe (Wo Che Plaza)
2024-10-04
一行6人入去叫左兩個二人餐再加其他散叫食物。味道我不是專業食評人,香港亦不多好吃台灣菜,只能說是中規中矩。最想講都係個紅燒海鰻魚飯。。我地本身揀左豬手飯,但係樓面阿姐話唔夠一份,叫我地揀多一款餸,可以做雙拼比我地。我地揀左呢味紅燒海鰻魚飯,真係不得了,成個人生未試過咁想報海關。大家睇睇圖,呢味紅燒海鰻魚飯,如果我係良心商家,我會改名做(罐頭)(微波爐)蒸焗鳳尾魚。經一事蔡一智,只可以話香港做生意真係好難,香港食飯更加難,永無下次直接blacklist…查看更多
2024-10-04
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice