好過冇野食 Maxim's MX (University MTR Station) 2025-02-25食飯時間,人又多,位又少,周圍都冇乜嘢食,叫做好過冇得食😮💨沙嗲肉燥冇沙嗲味,雞髀嚡熠熠,腸仔冇味冇道白烚真的很差😫,加埋杯嘢飲$60幾蚊,職員態度有待改善 全部都十分高傲😩…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享好過冇野食 Maxim's MX (University MTR Station) https://s.openrice.com/QrKT0S9TQ00檢舉 張貼 評分2味道3環境1服務4衛生1抵食用餐途徑Dine In
好耐冇食過咁出色牛腩😍😍 銀河牛腩牛雜粉麵 2023-03-06今日收工 行經深水埗買野 買完之後就搵野食啦 ,經過呢間鋪頭真係無心插柳咁入左呢間到食 拎住太多野唔想周圍行就入左黎 !🤔入到黎坐抵有個呀叔 同枱見到我唔知食咩好 ,就介紹左我食崩沙腩飯 咁就是但啦 都唔想諗咁多😂黎到見到份量都幾大份下 都打個特🙈一試 不得了 真係好耐未食過咁出色牛腩肥瘦岩岩好 可能崩沙腩關係係啦 仲有少少彈牙爽口😍真係好誇張 辣椒油又夠香又夠辣 爽🤤🤤真心唔係賣廣告 行經真係可以一試 👏🏻👏🏻…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享好耐冇食過咁出色牛腩😍😍 銀河牛腩牛雜粉麵 https://s.openrice.com/QrKT0daX800檢舉 張貼 評分5味道3環境4服務3衛生4抵食用餐日期2023-03-06用餐途徑Dine In人均消費$50 (Dinner)
有驚喜糖水舖 Sugar Ducks Dessert 2021-11-29因為太忙嘅關係好耐都冇寫過食評啦,但最近發現咗一間幾好食既甜品店,都想介紹下俾大家,就係大埔既唐老鴨因為係平日嘅夜晚去,所以唔使點等位就入到去,環境都尚算舒適😊法式焦糖燉蛋外面面層焦糖好脆,蛋同忌廉味都濃厚,仲要有生果,食起嚟冇咁單調,係一個唔錯嘅選擇士多啤梨雪糕窩夫好有心機咁切咗個公仔🧸但我就唔係太識欣賞,如果係俾小朋友應該係開心既😅講返個食品本身先,雲呢拿味雪糕正常冇咩特別,但個窩夫就有驚喜,係好味既,做到外脆內軟,加上個士多啤梨醬又唔會太酸同太甜,配埋一齊食就更加好味😋…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享有驚喜糖水舖 Sugar Ducks Dessert https://s.openrice.com/QrKT0wyyG00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食用餐途徑Dine In
不過不失啦 Jiu Long Tang 2019-06-23係附近經過 口痕痕 ,睇相又唔差就試下啦,點左一個炸物拼盤 同一杯珍珠奶茶。拼盤有四粒花枝丸、六舊鹽酥雞同兩條台灣腸。花枝丸出色 外面鬆脆 好香魷魚味 其餘兩樣都不過不失 唔錯。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享不過不失啦 Jiu Long Tang https://s.openrice.com/QrKT0L8uq00檢舉 張貼 評分3味道3環境3服務3衛生3抵食用餐途徑Dine In
有D失望啦 Capital Café (E-Max) 2019-06-23到今日又黎九展 當然係搵保險哥哥簽野啦😂Lunch Time 時間就揀左華星,諗住有D保証啦今次都係叫常餐, 叉燒意粉 意粉未煮夠好硬身 火腿炒蛋正常唔 多士又係麻麻 淋晒都唔脆口lu,最慘係杯凍檸茶 個茶底苦苦地 唔好飲 總括 有點失望呢間冇下次🤦🏻♂️…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享有D失望啦 Capital Café (E-Max) https://s.openrice.com/QrKT03emq00檢舉 張貼 評分2味道3環境3服務3衛生2抵食用餐途徑Dine In
估佢唔到 有驚喜喎 759 Cart Noodle 2019-06-23早幾日約左保險哥哥傾野,早左少少到見有d肚餓就係附近搵食啦 ,原來九展到六七點好多鋪頭都收晒🤷🏻♂️ 咁就唔諗 試下759車仔麵啦 。三餸麵 三十三蚊都算低食啦, 我另外再加兩餸 叫米粉 佢d米粉係似新竹米粉 爽口彈牙 食得過🤤餸都好食 夠味 湯底都出色 ,真係有d驚喜 可以番食😍😍…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享估佢唔到 有驚喜喎 759 Cart Noodle https://s.openrice.com/QrKT028mq00檢舉 張貼 評分4味道3環境4服務4衛生5抵食用餐途徑Dine In
有驚喜喎 The Waffle Club 2019-05-26今晚約左朋友食飯 但朋友遲到 ,咁就係附近行下 見到呢間門面好吸引 ,見到d雞蛋仔好吸引 見朋友又未到 又肚餓 就買個雞蛋仔試一試 ,有好多種口味可以揀 今次就揀了奶黃味 。驚喜地好食 奶黃味好香 但唔太甜 即叫即整 熱辣辣咁食 正👍🏻👍🏻…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享有驚喜喎 The Waffle Club https://s.openrice.com/QrKT0VXyQ00檢舉 張貼 評分4味道3環境4服務4衛生3抵食用餐日期2019-05-25等候時間15 分鐘 (TakeAway)人均消費$30
有d驚喜 好客來餃子店 2019-04-30今日附近收工 一心想去食附近好出名個間餃子店到食 ,點知一行到去勁多人排隊 見到都唔想排 咁就諗住算啦 ,點知行前少少 轉個灣就見到呢間餃子店 橫掂想食餃子 就試下啦 。入到黎睇餐牌 差不多青一色都係食餃子 有少量粉麵可以點啦 ,因為太肚餓了 叫左碗粉 同十隻煎餃試下 。鮮排骨河粉 味道就有d偏淡 但d排骨好入味 好淋 一點麵唔柴皮 如果可以濃味番少少就更好食 韭菜煎餃 呢個有驚喜呀 即叫即煎 上到枱仲夠晒熱 ,咬落皮仲脆脆地 好多肉汁 加埋佢d辣菜(寶)食一流👍🏻👍🏻…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享有d驚喜 好客來餃子店 https://s.openrice.com/QrKT00gmp00檢舉 張貼 評分4味道3環境3服務4衛生4抵食用餐途徑Dine In
真係好好食 餃子屋 2019-04-29其實已經食過幾次 真係想出個post 讚一讚佢 ,我每次黎都叫韭菜湯餃同芝士煎餃。先講湯底 真係好鮮甜 好足料 ,每次都好似食到有花膠係入面咁 。韭菜餃 好大隻 皮唔太厚 韭菜多到爆 連湯食 不得了 。芝士煎餃 食落去d肉汁 流晒出黎 好香芝士味 。最好係佢係平民價錢 好抵食 一定會番黎再食呀!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享真係好好食 餃子屋 https://s.openrice.com/QrKT03gyPW0檢舉 張貼 評分5味道3環境4服務4衛生5抵食用餐途徑Dine In
唔掂唔掂 髀魔-雞髀第一店 (太子道西) 2019-04-21同朋友係附近做完野 肚餓得很 一落樓見到呢間野 都好似幾吸引 就買隻黎試下 佢有幾隻口味 有黃金有椒鹽 有麻辣味 今次叫隻椒鹽試下 即叫即炸 等左10令分鐘 炸好 樣就幾吸引 不過一食 我覺得太乾 味道不怎樣 好普通 不值四十幾蚊 冇下次…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享唔掂唔掂 髀魔-雞髀第一店 (太子道西) https://s.openrice.com/QrKT0du0p00檢舉 張貼 評分2味道2環境3服務3衛生2抵食用餐途徑Dine In