呢間餐廳一直都好想試,奈何之前就唔到時間,呢排冇咁忙就即刻book 定位過黎食,當晚晚飯時間係full house 既,要黎食飯既朋友最好訂定位先
餐廳嘅裝修&菜名同店名好貼切,都有唐伯虎點秋香嘅味道,環境舒適座位亦幾好坐,呢度有兩個套餐都幾抵食,但另一半話想食泰式魷魚田園沙律同白酒忌廉煮蜆,所以今日就冇叫套餐
脆米芝士波 & 鹽酥雞呢兩個炸物都好新鮮,啱啱炸好,上枱時熱辣辣同脆卜卜,脆米芝士波嘅口感有少少似炸豆腐,外皮有少少脆口,內裏就超軟淋,芝士味都幾香,但又唔覺得漏,鹽酥雞嘅雞肉係幾嫩滑,點埋個沙律醬係幾好食,食食下就成晒成碟🤣🤣
泰式魷魚田園沙律配泰式辣汁呢個沙律好開胃,首先佢嘅泰式辣汁係酸酸辣辣,配埋落沙律菜同魷魚食真係好夾,沙律菜又好新鮮,爽口清甜,魷魚肉質彈牙,岩晒夏天食👍🏻👍🏻
白酒香草忌廉煮蜆配酸種包蜆肉大大粒脹卜卜,白酒忌廉汁有淡淡嘅酒香同香濃嘅忌廉味,每隻蜆都掛到唔少忌廉汁,酸種包配埋忌廉味又係好好味
鹽燒白鱔煲仔飯白鱔煲仔飯真係好足料! 好足料! 好足料! 重要既野再講三次🤣白鱔有六舊,每一件都係大大舊,啖啖肉,肉質爽彈,絕對係新鮮貨,調味唔算濃,可以食到白鱔嘅鮮味,而且煲仔飯嘅米飯都做到粒粒分明,個煲底仲有飯焦

黎明來到味道酸酸甜甜,偏向橙汁味道,幾清新
四大才子- 祝枝山其實係菠蘿長島冰茶,有幾種酒溝埋一齊,有淡淡嘅菠蘿香味,感覺上酒都比得足料,鍾意飲酒嘅朋友可以試試…Read More
To Autumn (Hong King Garden)
2025-09-04
Like