近呢幾年成日都聽到🍀Green Monday🍀等等字眼,除咗中式素食餐廳外,越黎越多新派嘅素食快餐西餐店🌟🌟有時食得肉多都會想食番幾餐素,感覺上健康啲😂😂係尖沙咀最出名嘅素食餐廳莫過於三德素食同功德林上海素食😅有時想揾啲特別少少嘅都難:(而家就唔使揾得咁辛苦啦
P最近係厚福後開咗間名為2DP ,以 茶與素食新潮快餐為主題,有純茶特製嘅飲品同甜品🍸🍨2DP 環境舒適,以啡色同白色為主,除咗有坐位外仲有企位,枱與枱嘅距離比較闊,完全没有壓迫感
小編最鐘意嘅就係佢個open kitchen 開放式廚房
望住個廚房期待自己叫嘅嘢食
先講講嘢飲🍸咁熱嘅天氣當然要飲番杯凍飲啦,由左至右話比大家知啦最左係玫瑰白茶,中間嘅係鐵觀音 Latte ,最右嘅喺薰衣草黑莓鐵觀音小編就叫咗鐵觀音 Latte ,聞落去就好重鐵觀音味,但飲落去就差少少,茶味比較淡,太多冰,飲品有待改善😊😊全日素餐蕃茄同沙律好新鮮
蛋炒得唔錯幾滑,牛角包暖暖地都幾鬆軟,建議醬汁有多啲選擇,小編唔係太喜歡香醋
2DP 有兩個通粉,一個係松露薯蓉通粉同西西里蕃茄素菜通粉,我呢就比較鐘意食松露薯蓉通粉,松露好香,配上大啡菇一流
ㄧ超愛,西西里蕃茄素菜通粉茄味充足,比較淡,唔鐘意重口味嘅可以試試
最後重點介紹登
登
登
鐵觀音雪糕同普洱朱古力雪糕
都話女人有10個胃㗎啦有甜品食又點會唔叫呢
係門口見到已經心心眼😍😍雪糕夠特別我最爱鐵觀音雪糕😘我諗2DP將會變成我嘅飯堂😂😂期待下次食漢堡包
係素扒
…Read More
2DP
2017-07-20
Like
2017-07-19
$100 (Dinner)