Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖
特集
滋訊
OpenRice 開飯熱店2025 | 賽果公佈

YoukiChow的個人專頁

主頁個人專頁YoukiChow
YoukiChow
粉絲
關注
YoukiChow
Level 1Hong Kong
概要
食評 (3)
相片
失約掃慶的家人生日飯
Dreamix廚
2018-01-21
年幾前睇雜誌介紹心機私房菜已book Mark 左呢間食肆,終於夾到1月20日老豆、姐夫生日黎食,於是12月5日已whatsapp佢定菜單(10人)及同日比埋$500訂。好期待,終於黎到1月20日,佢一直冇電話覆我confirm booking,但心諗,朋友前幾日食完,因為壽桃包回覆既問題,都知個負責人串串地;再者,訂都比埋應該吾會假,可能係甘,所以都無為意。我地book左7:00,但臨時有事,我地部分人照舊7:00到,但要7:45齊人先起菜,所以我6:00左右whatsapp通知佢,竟然,換黎既係佢漏左我既booking!下......甘點算呀?臨時臨急,屋企人特登係屯門出黎,仲要老豆、姐夫生日,我地可以去邊度食呀?雖然個負責人不停講係佢既錯,佢地未試過甘樣出錯,佢話我落單時佢剛巧外遊冇mark低我既booking,而家佢冇預我食物,仲要佢間鋪已經無位置開到第6張檯比我,甘我點呀?我地10個人有老有嫰,臨時臨急係觀塘區甘多人既地方又冇book位,又要係慶祝飯,可以去邊度食?當時已經係6:00啦,佢話已經冇辦法,唯有撻訂退多$500訂比我。係當時,$500對我黎講已經不重要,我要既係一張檯一家人食飯,我無再同個負責人糾纏,只是心急搵另一間食肆解決問題,但我真係好嬲,吾會再幫襯,寫出黎希望大家知道。…查看更多
deechau 如 這帖文 確定是真的,店主看到這篇留言,應否 送番一席免費晚餐作為補償?
2018-10-07
回覆
2018-01-20
慶祝紀念
Birthday
冇服務、坐半個鐘不停追先有野食,冇下次
Yummy Hot Pot
2018-01-12
8:00入座,食蒸氣鍋,等左10未有野食,追d伙計話幫我跟....等等等,過5分鐘又追,個似經理既人話我食蒸氣鍋係耐d喎,我吾明,你賣得蒸氣鍋,應該備左料,點解耐d?我過5分鐘又追,結果等到25分鐘,我再追佢佢先話jam左單,而家即刻煮,結果齋坐半個鐘先有鍋上。但黎左個鍋,又未有野食,又要追,結果要等8分鐘先黎野食,黎左野食又冇教我地蒸幾耐,要發脾氣先至有人教,現場吾爆場,如果吾係叫左魚皮野飲,我實走。呢間野,一定冇下次!…查看更多
服務差、食物差
Viet's Choice (Plaza Hollywood)
2017-01-23
一個下午茶餐於商場舖HK$40左右確是抵食,但吾可以因為平就無服務。店員無笑容、叫佢吾彩你、同個似店長投訴好似不在乎,食物普通、椰汁冰又太甜比錢又受氣,無下次!!!…查看更多
2017-01-22
15 分鐘 (Dine In)
城市
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice