2021-07-10 168 views
「Moss Coffee House」呢間咖啡店在試業時已經來探店了,位置比較隱蔽,位於三盞燈生果街當中的內巷內,在三盞燈往生果街走入去靠左面,中心位有條內巷,巷內再向左轉走到盡頭。.純白木色日系做主調,進店門口位有鋪石仔,除一般座位外,仲有靠玻璃窗茶座位,枱面放左小碎花做裝飾,而咖啡店內燈光明亮柔和,環境舒服,估唔到三盞燈呢個鬧市有呢個咁靜內巷。.餐牌主要提供咖啡和手沖,店家有附上一張卡片介紹所用的咖啡豆特性,另有兩款熱茶選擇,同時會供應少量甜點,話將來會有更多輕食。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ICED LATTE ($36)HOT LATTE ($32)可麗露 ($29)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~凍Latte 咖啡味會比較濃,熱的會相對偏重奶味,如果呢刻我飲得凍飲,我會比較偏愛前者。甜品方面當日只剩下 #可麗露 ,合我口味,內裡濕潤,如果外皮再脆身少少更好。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICED LATTE ($36)
HOT LATTE ($32)
可麗露 ($29)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~