最近見到網上有人話呢間都有,一於訂位試下有咩食啦。埋單得知用中銀信用卡有折,折後約$300一位,幾個鐘無限點鐘意野食,個人覺得算幾抵。.位於英皇酒店大堂內的貴族爐端燒 ,現時有做午市和晚市放題,當日平日晚上人不多,一入座店員會拎平板比客人落單。同時按人頭計每位送磯煮鮑魚一隻,以及第一輪上一次刺身拼盤。.🌕 日式晚市放題 (成人 $328*/位)- 平板選擇欄分六大類,包括爐端燒、刺身壽司、揚物、前菜/鐵板燒、飯麵湯和汽水等。- 每大類約有十幾樣,總體日料款式該有的都有啲,將自己喜歡的叫來試試,可以睇圖參考一下,而飲品方面得幾種汽水任飲。前菜— 螺肉/ 八爪魚🐙/ 溏心蛋 點幾次,茶碗蒸嫩滑,入面海鮮料足,中間叫雜菜沙律🥗清新下。.任點刺身/ 壽司的部分,印象中有既款式都點左幾塊,呢個大類選‘’數量1下‘’有兩件,真係有段時間未食過 #甜蝦 任食唔洗剝殼咁爽😆!其他基本係經典款,例如三文魚、北極貝、吞拿魚等,白色鯛魚味清淡,口感不錯,另外半生熟 烤鰹魚 對我地來講有點腥😅。🌕 落單件數和實際大致一樣.串燒意外的不錯👍,最初諗住每樣試一串,最後點的最多係串類和燒物,特別推薦 #烤菠蘿 ,酸
🌕 日式晚市放題 (成人 $328*/位)

🌕 落單件數和實際大致一樣

串燒意外的不錯👍,最初諗住每樣試一串,最後點的最多係串類和燒物,特別推薦 #烤菠蘿 ,酸酸甜甜又多汁,應該點超過十串以上😆。 網燒牛肉 亦相當值得叫,肉質嫩。

炸物整體來講👌🏻,好似炸豆腐、雜錦天婦羅、蠔肉天婦羅等有回頭, 係粒章魚小丸子厚粉左啲。
🌕 值得一提‘’點1下‘’只上1件,每樣先試下岩唔岩味,唔會一次比成份塞飽左。
驚太飽無點飯麵一類,相反飲三碗湯(蛤蜊味噌湯/ 海鮮味噌湯),味道和平時差不多,料幾足。最後一人一球Haagen-Dazs雪糕,超級滿足🤤!
_
⭐️ 用中銀信用卡有八折優惠