2012-04-17 146 views
聽聞Frenando餐廳好好食好FAMOUS,於是特登與家人一起遠赴澳門去試下。去到餐廳門口問個外國人WAITRESS可否BOOK位因為我地有6個人,跟住佢愛理不理咁話NO。唯有入去寫名等位,我強烈建議大家唔好夏天去因為果度係 “無冷氣” 既!對於城市人黎講可能真係會唔係幾慣。等左半個鐘左右終於有人出黎嗌名叫我地埋位。坐低第一時間緊係睇MENU,翻翻下就到最尾果頁,感覺上無咩野食咁。諗諗下都係叫2樣野食住先睇下佢地好唔好食。最後叫左燉牛肉同埋紅豆豬手,佢地會有麵包送埋比你。最先黎既係個幾個麵包,見咁多人都食應該都幾好食,但係麵包皮真係太過UN,好難咬。然係就黎燉牛肉,呢款菜式真係好令我地失望!!佢碟野1上到黎係2﹣3人份量,我地當時有6個人真係1人1啖!然後佢D牛肉應該燉左好耐真係好UN同好鞋口,咬極都仲有好多喳 應該係用左D平價牛肉,真係失敗之中既失敗。再黎就係紅豆豬手,比起D牛肉好好多,D豬手炆得幾林同幾易入口。食食下覺得奇怪點解D WAIRTRESS唔汁水比我地飲架呢?問個WAITRESS先知原來水係要自已另外比錢買既。咁大間餐廳咁出名竟然茶水欠奉,極為失望。同WAITRESS講

紅豆豬手
。同WAITRESS講我地要枝水,然後再叫多半份燒雞同埋1份燒乳豬。過左陣見個WAITRESS仲未拎到枝水黎就同佢講聲,跟住佢拎到枝水黎果陣可以燶口燶面好大力咁擺枝水係我地檯面,佢地D WAITRESS真係好似唔休做咁D態度差到超過想像。
燒雞同燒豬都到,我覺得最好食係個燒豬,肉質好SMOOTH算係做到最好既一樣野。燒雞就差少少,一樣好鞋口 唔知係咪D葡國人鐘意食D又鞋又SALTY...試下燒雞個SALAD 1樣係咸到係咁飲水..佢D燒豬同燒雞有埋薯條
燒雞
但係薯條係soaked in oil, 好笑既係佢地係門口寫明店內係no tomato sauce所以你問都唔好問。

埋單 HKD580左右,completely got ripped off.. 完全係唔抵食,其實佢餐廳佈景係好靚環境好好,如果佢service好d同野食唔係咁咸既可能會高分返少少。Anyway今次一行真係令人其為之失望,亦都唔打算再去呢間餐廳食野,入面D外國人WAITRESS個個都好串咀,個個都唔識笑!真係名氣大過佢既實力。
2012-04-15
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
  • 燒乳豬