2012-09-01 2498 views
有朋友晨早由香港黎,好難同佢地出去食嘢嘅情況下,去屋企附近嘅橋記食早餐變成不二之選 知朋友已寫食評,我又湊吓熱鬧寫吓當日自己食咗乜...奶茶唔多講,沿用呢種沖法嘅以我所知只有南灣間生利同呢到係咁。而油包 (唔記得影相),係用豬扒包果 d 豬仔包烘嘅。呢個通粉貴過普通清湯牛腩湯好多,原因唔係因為多咗件好有蛋汁嘅「爛蛋」,而係因為佢係蕃茄湯底。呢到所有涉及蕃茄湯底嘅食物都頗貴....................... 但亦因為係蕃茄湯底,雖然牛腩 d 咖哩辣,但佢地會減辣黎就個茄底通,咁成個通粉變得有辣味,又有蕃茄味,變得好味好多。

知朋友已寫食評,我又湊吓熱鬧寫吓當日自己食咗乜...
爛蛋牛腩茄底通

2012-08-21
$41 (Breakfast)
爛蛋牛腩茄底通