2019-11-15 5078 views
度假式一日用呢間葡國餐廳做結尾,位置隱藏係黑沙既另一邊,係鷺環海天酒店入口側邊,唔好睇唔就腳咁,晚餐依然有幾多人搭的士或自己開車入去,建議book定位萬無一失。坐低後會發現身邊國際化,中文英文日文韓文等超多語言,座位有室內外揀,一如以往去邊都喜歡室外吹住風有feel啲,餐前會跟一盤麵包同橄欖,記住叫左炒蜆既唔好咁快食曬啲包!價錢略貴,但當放假鬆一鬆都唔錯~.廚師炒蜆 ($188)見到台台必點番碟,唔執輸既我當然order左,廚師炒蜆實情係忌廉白汁炒蜆,一大盤又多汁,蜆肉鮮甜唔會有沙,最正莫過於個白汁,必須要點麵包,好食到我想叫多份包😂,汁濃郁順口多蒜味,芝士奶香又唔會過膩,甚至覺得汁出色過蜆😂!.燒黑豬腩肉 伴薯條 沙津 ($218)燒豬肉貼心咁切開曬,相當有肉味,記得趁熱肉質唔會韌,薯條普普通通,唔算太香脆,應該放左一段時間。.八爪魚沙津 ($118)用醋同橄欖油拌成,搭配八爪魚粒,柔軟得來不失咬口,酸酸地夠開胃,清爽可口。_⭐️需加一服務費⭐️巴士有15.21A兩部車

廚師炒蜆 ($188)

燒黑豬腩肉 伴薯條 沙津 ($218)

八爪魚沙津 ($118)

_
⭐️需加一服務費