2019-06-11 583 views
位於澳門半島嘅呢間Cacao Patisserie, 2年前小編試過佢哋同款嘅macaron, 一直念念不忘!🤤 今趟快閃澳門前一日,向佢哋訂咗半打拎番香港,要麻煩到佢哋要趕工&專登整,小編喺度再再再次講聲麻煩晒&辛苦晒!🙇🏻‍♀️💕出品質素依然好好,賣相依然靚仔!😍(係小編影得衰out咗fo...😭)佢呢款馬卡龍同一般嘅葡撻一樣,表面有焦糖層,食落好鬆化,食到杏仁味,唔會死甜⋯ 內餡係極有蛋香味!😋 整體黎講,佢喺偏甜嘅(咁馬卡龍本身都係一種偏甜嘅食物嘛!),但係食佢唔會覺得過份甜膩,雖則小編少食咗好多甜食,但自己每次食呢間嘅馬卡龍,都唔會食一粒就收手!🙈下次小編再快閃澳門,都一定要麻煩晒佢哋,等我又帶番香港食!😝