2017-09-11 6760 views
在澳門玩左兩日一夜,臨走前緊係食個葡國菜啦友人一早之前訂左位,餐廳夜晚1830先開,我地響媽閣廟附近個公園坐底休息下,等開門。一到時間,有好多人都入內就座,門外有個員工幫我地開門,第一下就好好服務啦👍🏼入到去個環境好舒服,位置尚算寬敞明亮,裝修格局都幾有歐陸風,初時以為有歷史ge餐廳會好懷舊咁,點知又唔錯wor,仲見到侍應同食客有傾有講😁入正題,我地先叫半瓶水果紅酒,友人上openrice見到好多人飲,就即叫黎試啦,飲落幾有果香,同紅酒好夾,個酒味唔會太濃,依款紅酒好易入口😋🍻之後,我地分別叫左八爪魚沙律、非洲雞、海鮮燴飯、西班牙燴蜆、羊肉紅酒燴,總共五款食物🙈特別鐘意個沙律,可能本身酷愛八爪魚啦🤣味道搭配得好好味配個麵包食幾夾,重點個麵包係熱ge,同埋唔會太硬,麵包麵可以配煮蜆果煲汁食,都好好味,友人一路食一路大讚好食呀!!!個蜆唔會太辣,因為本身侍應話有少許辣,但食落都幾惹味到個海鮮燴飯同非洲雞啦海鮮燴飯,我地個個都大讚,初時見到個樣好似一般,點知一撈起,有好多款海鮮響入面仲要全部精華響灑個汁度🤣配飯食真係好夾,到非洲雞,初時聽個名好似唔特別討好咁,點知一食落個雞肉好嫰滑,好好味依

在澳門玩左兩日一夜,臨走前緊係食個葡國菜啦

水果紅酒半瓶

八爪魚沙律配豬仔包
西班牙燴蜆

特別鐘意個沙律,可能本身酷愛八爪魚啦🤣味道搭配得好好味
非洲雞

到個海鮮燴飯同非洲雞啦
依個真係誠意推薦

羊肉紅酒燴

跟住到最後個羊肉紅酒燴啦🤔食落反而覺得一般,唔太特別,羊肉比較大件,但都嫰口ge,反而我地得食碟食淨左🙈可能大家太飽ge關係啦,食完個個都捧住肚走人,賣單比想像中平,每人都係220蚊落樓
但重點係🤔唔知點解食完隔左無耐,搭緊船時覺得好口渴,可能葡國菜都比較濃味,下次再食臨走前叫佢俾杯水飲完先走🙈
2017-09-10
水果紅酒半瓶