2017-06-30 834 views
帶3位公主去銀河玩天浪陶園,第一日玩完水大家都好肚餓,就近在銀河綜合渡假城搵食,呢間我在香港食過,味道唔錯位置又近萬豪!去到門面幾大,西餐廳格局,桌椅幾迫,先搵位,再去櫃臺落單,流水式由沙律、薄餅、意粉一步步去到收銀處!比錢之後有比個呼叫器,響就去番嗰區嘅出菜位取食物!忌廉蘑菇長通粉($76)份量比較細,長通粉有咬口幾彈牙,幾香芝士味,蘑菇片滑身!好味煙三文魚忌廉芝士($50)一個大圓餅嘅造型幾得意,外面香脆再夾雜啲種子,口感豐富,三文魚唔腥幾滑!好味!莎樂美腸薄餅($74)熱辣辣,芝士半溶拉絲,腸片煙韌有咬口,味道鹹香!好味!細沙律($37/3款)烤薯仔青豆:連皮薯仔塊爽口,青豆有咬口,加啲薄薄嘅醋,好食吞拿魚五穀香米:喜歡呢個沙律飯,飯鬆軟,餸菜碎碎的,清爽好味!忌廉汁貝殼粉:貝殼粉彈牙,加薄薄忌廉撈過!味道正常牛肉千層麵($76)焗到熱辣辣,芝士可以拉絲,好香濃芝士味,千層麵滑,茄汁牛肉碎香濃!好好味番石榴汁($23)預製膠樽,酸酸甜甜,石榴味道唔假柑桔汁($23)預製膠樽,酸酸甜甜,味道唔假再去叫甜品:馬達加斯加雲呢拿雪榚($30)肥髀食,好多雲呢拿籽,雲呢拿香,雪榚幾滑!好味
去到門面幾大,西餐廳格局,桌椅幾迫,先搵位,再去櫃臺落單,

細沙律($37/3款)

烤薯仔青豆:連皮薯仔塊爽口,青豆有咬口,加啲薄薄嘅醋,好食
忌廉汁貝殼粉:貝殼粉彈牙,加薄薄忌廉撈過!味道正常

番石榴汁($23)預製膠樽,酸酸甜甜,石榴味道唔假
柑桔汁($23)預製膠樽,酸酸甜甜,味道唔假

再去叫甜品:
朱古力雪榚($30)姨甥食,試咗一啖,雪榚滑,味道偏甜,香濃朱古力味!
Cookie and cream($30)姨甥食,試咗一啖,雪榚滑但太太太甜!
黑森林蛋榚($36)家姐食
茉莉花黑莓餅($36)賣相靚,黑莓皮煙韌酸甜,蛋榚鬆軟,不過茶味比莓味遮蓋咗,唔突出!

再買埋啲麵包比3個公主晚上食:
杏仁開心果意大利餅乾($32)好脆口,幾香!
Fougasse($24)三位公分咗!
Prunes &Walnut Loaf($33)皮煙韌,麵包鬆軟,加咗乾果同果仁,增加咬口!好味

食物麵包甜品乜都有,即叫即焗熱辣辣好好味!大家都好滿意,店員們斯文,攞碟仔取食物都好爽!上熱焗食物有提醒我小心熱!其中有英文人可以用廣東話講出飲品係乜!好驚喜!

食物水準唔錯!坐得舒舒
2017-06-23