2018-12-26 4299 views
蟹黃撈麵蟹黃唔太多,撈勻之後每一啖都食到蟹黃既咸香,唔會太腥,味道幾好!麵條有驚喜!食落彈牙煙韌得黎一咬就斷,好有口感👍🏻冇鹹水味,個人認為哩到既麵比祥x既仲好食。雖然食完個麵,碟有好多油,但食落又唔會覺得太油膩或者漿口,偶然唔健康也是可以的🙈😆一碟蟹黃撈麵$46,份量其實唔多,幾啖就食得曬,細食既女仔可能啱啱好。性價比唔算高,不過味道唔差,麵條質感出色,值得一試咖哩牛腩飯有四、五舊牛腩,兩小片牛筋、兩大舊薯仔。牛腩可以話係全瘦,冇肥膏。肉質唔鞋,軟硬適中,保留到咬口之餘又唔會好韌好難咬,唔錯!牛筋冇試到。薯仔煮既時間啱啱好,粉得黎又唔會煮到爛曬,淋上咖哩汁食好正!薯仔唔係同牛腩一齊燜煮,係分開煮既,所以未算太入味,不過淋咖哩汁食已經好夠味。咖哩唔係有椰香、偏甜果種泰式咖哩,而係印度風格果種,比較稠身、顏色亦較深。味道方面,偏辣,冇麻同刺喉既感覺,純粹係口腔會覺得辣。正正因為哩種辣令咖哩牛腩飯增色不少,更過癮同惹味,會想追住食~我平時唔太食得辣都接受到,想繼續食。見隔離台既食客就因為太辣頂唔順要轉走咖哩,所以怕辣既話就唔好挑戰啦!但絕對值得挑戰。水蟹粥小窩有兩隻蟹。蟹肉鮮甜嫩滑。粥質感

咖哩牛腩飯
有四、五舊牛腩,兩小片牛筋、兩大舊薯仔。
咖哩牛腩飯

牛腩可以話係全瘦,冇肥膏。
肉質唔鞋,軟硬適中,保留到咬口之餘又唔會好韌好難咬,唔錯!

牛筋冇試到。

味道方面,偏辣,冇麻同刺喉既感覺,純粹係口腔會覺得辣。

但絕對值得挑戰。

水蟹粥
小窩有兩隻蟹。蟹肉鮮甜嫩滑。
粥質感綿密;
味道方面,第一啖首先會食到蟹膏既鹹香,繼而蟹肉既鮮甜再湧上黎,好好食👍🏻

食左三樣野,每樣都好有質素。而哩三樣都係大部份食客既選擇。
有機會我會再食。
該小店絕對值得一戰