2013-05-06 1277 views
本來打算去食自助餐,但係開飯見呢度評價吾錯,成日經過見到佢個超大露台又好靚,加上私房菜的神秘感,決定一試。電話留左蠔和琵琶蝦,但侍應話未必有,咁睇下到時有無緣啦!到準備出發時,雖然話設有車位,但打去問時已經full曬!上到去見到個短髮女人,應該係負責人,佢覆番我地留嘅蠔同蝦都有。個琵琶蝦芒果沙律先上,賣相一般,份量以沙律黎講都吾算少,蝦有八九粒左右,五亳子大小啦,但都吾平,要500蚊,我覺得都算爽口,不過吾夠凍,同埋蝦吾夠細緻,我都係鍾意食龍蝦多d;p芒果無乜問題,正常啦,仲有d切絲尤魚,洋蔥咁。第二碟係忌廉煮蠔mop268以煱上,有少少辣,一定夠汁,約有五隻蠔,夠新鮮,味道不錯,見有咁多汁吾想浪費所以叫左佢攞包諗住黎點,個包係即叫即整翻熱的,附牛油的豬仔包,點汁好味〜埋單先知每個包要收15蚊,但佢完全無講,當然我又無問,而menu都無的,所以各位叫包都要注意。食到呢度都飽了,因為個汁都幾漏,再黎的是野菌意大利飯,mop118賣相好靚,以煎pan上,份量有兩碗左右,菇也多,但見到飯不夠濕,食落口果然如此,而且無乜味,我要點個白汁先得送飯,咁即係個飯失敗。本來諗住叫埋佢嘅招牌甜品木糠布甸
問時已經full曬!
第二碟係忌廉煮蠔mop268
本來諗住叫埋佢嘅招牌甜品木糠布甸,但三碟菜都好一般,都係轉場再食甜品算。
唯一好處係吾加收服務費,水係wastons中size mop18,我見到個仲有兩大枱家庭,另外仲有連埋我三枱二人,生意不錯,吾知係咪我叫錯餸呢?講真真係好一般,個負責人問隔離枱意見,佢指住某個菜好難整,出面一般都食吾到,係d高級法國餐廳先食到。
Other Info. : 味道吾差,但又吾算好好,情願試其他餐廳。
2013-05-06
Celebration