2017-11-09 379 views
澳門第一站來到Cafe Free吃早餐,呢度嘅麵包 真係好足料好墜手,絕非空氣包!!麵包每日新鮮製造,不添加防腐劑,而且經過12小時發酵,特別有口感肉鬆墨魚堡賣相吸引,塞滿海苔芝麻肉鬆,仲加左芝士碎同沙律醬。麵包口感紮實,食落味道反而比較淡。芝士流心腸包用上特製香腸,流心芝士濃郁帶鹹香,跟一般腸仔包感覺不一樣。麵包店仲有好多款造型別緻嘅甜品,價錢亦相宜。連水果茶同樽仔奶茶都有得賣!水果茶有各款新鮮水果,茶味清香,不錯啊!我最愛嘅丹麥千層菠蘿菠蘿包曲奇皮非常香脆,咬落鬆化,甜而不膩,仲買左返香港第二日做早餐!蒜蓉火腿起司包佈滿厚厚蒜蓉,混合火腿同芝士,增加層次感,每一啖都充滿濃郁蒜香~

肉鬆墨魚堡

流心腸芝包

麵包店仲有好多款造型別緻嘅甜品,價錢亦相宜。
水果茶

千層丹麥菠蘿