2020-05-14 1821 views
只要上網打澳門美食就必定見到「澳門世紀咖啡」。這間店1965年開業至今超過50年歷史,是澳門懷舊小店。今日看見人龍不算太多,決定一試「澳門世紀咖啡」到底有幾厲害!網上都推介豬扒包、花生奶油方塊同秘製香滑奶茶豬扒包係澳門遠近馳名 世紀咖啡既豬扒包十分搶手,到我買完冇耐就賣晒了,想食既朋友仔記得唔好太晏去豬扒包係即叫即整,所以買完都要等叫號拿豬扒包 等了15分鐘左右。麵包外酥內軟, 豬扒炸得幾香脆 豬排都算大塊亦唔會太乾 食落去仲有些少肉汁!花生奶油方塊依個我係最期待,因為豬扒包食澳門食得多,但花生奶油方塊都係第一次一口多士設計最岩女士食用,唔會整得成口都係醬多士切成厚式方塊再加花生醬 奶油,上面仲灑左好多花生脆脆其實依個配合一定唔會難食 花生醬加奶油本來就係絕配不過我對佢期望過高 食落去冇咩特別 覺得普普通通 樽仔奶茶樽仔奶茶係罐裝的,一早已經裝好所以落單後,奶茶係最快比左我地 唔洗等奶茶香滑順口 奶味濃郁而且甜度適中 不錯!
網上都推介豬扒包、花生奶油方塊同秘製香滑奶茶

花生奶油方塊
一口多士設計最岩女士食用,唔會整得成口都係醬
多士切成厚式方塊再加花生醬 奶油,上面仲灑左好多花生脆脆
其實依個配合一定唔會難食 花生醬加奶油本來就係絕配
不過我對佢期望過高 食落去冇咩特別 覺得普普通通
花生奶油方塊

樽仔奶茶

奶茶香滑順口 奶味濃郁而且甜度適中 不錯!
2019-12-23
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)