2014-01-03 8710 views
3日2夜既澳門之旅, 第二日早上要由新馬路行去媽閣廟, 沿路睇世界遺產既古蹟. 由新馬路行上去, 第一眼就見到依條街名"夜呣街", 心唸咁熟既, 大叫一聲wow不得了, 就係最香條街.原本一直想去最香, 但好似好難搵, 又帶住細路, 又唔夠時間就算. 點知真係得來全不費功夫. hehe^^一向都係貪方便覺得X記果D都OK, 點知一食依個最香, 我知以後我都只能買佢. 杏仁帶點咸味, 增加了餅的味道層次, 餅做得好鬆, 一早10點已經幾個師父好埋頭苦幹咁做餅. 咁新鮮點會唔好食.要注意的是, 1. 佢幾貴, 48蚊得10塊, 2. 佢冇獨立包裝.我喜歡老店, 小店, 依家經營環境咁困難, 我地要支持下.

杏仁餅
我喜歡老店, 小店, 依家經營環境咁困難, 我地要支持下.
Other Info. : 以後我去澳門, 都一定要再去朝聖, 堅好食.
2013-12-26
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)