2019-07-17 706 views
本來一心去倫記食 蔥花叉蛋腸粉 點知無開🥺好彩附近都bookmark咗2間小食店 洪馨係其中一間 去到已經4/5點 舖頭門面好簡單 好似士多店 同老闆講要一個椰子雪糕 佢喺問口個雪糕櫃(毫不起眼的一個櫃)打開 入面得番10-15個發泡膠杯 我望一望 啲雪糕原來係咁 一路行去大三巴一路食個雪糕 打開的時候面頭有啲溶溶地 所以都無咩奇望 嗰時都有少少熱 但係雪糕一入口好涼 雖然望落去溶溶地 但係其實好dense, 椰子味好重 奶味都好平均 無話邊個搶咗邊個的味道食到底的時候 雪糕都未溶 都係面頭嗰浸溶少少 唔好睇佢只係用普通發泡膠杯裝 以為無咩特別 特別在佢唔係出面食到的假椰子味 仲有一種地道人情味強烈推介👍🏻👍🏻👍🏻
本來一心去倫記食 蔥花叉蛋腸粉 點知無開🥺
食到底的時候 雪糕都未溶 都係面頭嗰浸溶少少
強烈推介👍🏻👍🏻👍🏻
椰子雪糕
2019-07-16
$25 (Tea)
椰子雪糕