2017-11-07 7503 views
難得黎到澳門,梗係要食返餐葡國菜啦。喺開飯網見到呢間餐廳咁多好評,就一於黎試吓啦。是日星期六,黎到餐廳已經係六點半,雖然冇預先訂枱,但好好彩依然有位。落單之後店員就為我地送上麵包,呢兩大個微熱嘅豬仔包,為我哋嘅晚餐揭開序幕。炒蜆:用蒜茸炒成既蜆唔單止鮮甜肥美,而且大碟得黎粒粒仲有蜆肉,令人食到停唔到口。海鮮飯:用蕃茄湯整成嘅海鮮飯,賣相呈橙紅色,入口酸酸地幾開胃,除此之外,海鮮配料仲好足,有青口,蝦同魷魚等等。燒雞:燒雞燒得剛剛好,入味之餘入口仲好juicy, 雞肉亦都好嫩滑,配埋香噴噴嘅英式粗薯條,認真唔錯。估唔到餐廳名雖然平凡,但係無論食物同服務都非常之好,唯一唔好處嘅就係冇免費清水提供,如果可以免費提供咁就更好啦。

炒蜆:
海鮮飯: