位於澳門漁人碼頭,十一點半左右已經尼到 發現好多店鋪都未開,空肚的我們揾到呢間餐廳個view唔錯就決定試一試海南雞飯切雞既部位都係多點肉嫩滑的,又有雞翼,真係唔話得,好有水準👍🏻 黄油飯粒粒分明,幾有雞油香味🤪👍🏻配上青菜,湯同3種汁,好滿足既一個餐!焗豬扒飯個豬扒係做到微微日式吉列既感覺,好脆好好味呀!而且又係炒飯底喎 冇得輸啦!咖哩牛腩飯 相對平時既咖啡汁,呢度比較流質 但味道都好正,牛腩炆到好淋,簡直唔洗點咬就得開!😍😍 啲飯好快比我食哂 送飯一流!單點了一杯亦有驚喜。熱咖啡好濃郁豆香味,但一啲都唔苦澀☕️比你自由加減奶量 望住個外景真係好舒壓

海南雞飯

焗豬扒飯

咖哩牛腩飯

即磨咖啡

2018-07-02
$70 (Lunch)
海南雞飯
焗豬扒飯