2020-05-25 6459 views
澳門嘅酒店同香港真係好唔同,除咗有賭場外仲有shopping mall , 而且仲有好多靚餐廳,旅友話呢間buffet 係top 10,值得一試,早一星期喺 KLook 買定dinner buffet  連加一只需4xx ,香港真係食唔倒。入到去好大,突然覺得自己好渺小,樓底高, 感覺舒服, 好多野食 , 一開始去海鮮部望下先, 有即開生蠔, 雖然唔係好大隻, 但好新鮮,好多人, 所以都要排5至10分鐘先攞倒, 蟹就更耐,因re fill 得好慢 , 我就唔等攞其他野食先,因為其他野食都好吸引,如花旗蔘湯較少見, 义燒燒得好香,魚生好新鮮,  生果都有好多款。overall CP真係好高,可能香港地方真係太細,消費真係太高,4百幾真係食唔倒咁嘅環境同質素, 好回味。
花旗參湯
新鮮魚生