2019-03-11 1083 views
每年一次去澳門都要搵野食,今次男朋友帶左我黎呢間好出阱食蟹黃撈麵既餐廳!呢到唔算話係旅遊熱點區, 不過由大三巴去都好方便!沿住十月初五日街行, 盡頭就係架啦!不過我地正正食午飯時間去, 去到已經有4,5個人等緊位要食好野緊係要等下啦!好彩我地都好快有位!環境方面, 真係估唔到細細間舖位可以容納30人左右如果大家去食野就最好係買手信前去啦而大家都好乖咁食完就埋單走人!做足功課就叫野食啦! 除左蟹黃撈麵 @ MOP$46, 當然再叫埋花雕雞撈麵 @ MOP$41男朋友話細個黎食既蟹黃無咁少, 有D失望, 另外都估到佢食呢個會唔飽, 所以想叫個墨魚餅...好可惜墨魚餅賣哂 , 就轉左個鮮蝦餅 @ MOP$60!鮮蝦餅好足料, 兩個人食都已經好夠! 不過就可能有少少油膩.另外我叫既花雕雞撈麵無令我失望, 真係好香花雕味, 麵條都好有口感!只係肉會比較少, 要慢慢逐舊去品嘗.用餐時候, 隔離有位澳門人有朋友黎食, 叫左水蟹粥同咖哩牛腩, 份量相當多!水蟹粥好足料好大碗! 咖哩味都好香, 不過就聽到好辣 鐘意食咖哩既其實都可以黎試一試架!
每年一次去澳門都要搵野食,
今次男朋友帶左我黎呢間好出阱食蟹黃撈麵既餐廳!
呢到唔算話係旅遊熱點區, 不過由大三巴去都好方便!
沿住十月初五日街行, 盡頭就係架啦!
不過我地正正食午飯時間去, 去到已經有4,5個人等緊位
要食好野緊係要等下啦!
好彩我地都好快有位!

環境方面, 真係估唔到細細間舖位可以容納30人左右
如果大家去食野就最好係買手信前去啦
而大家都好乖咁食完就埋單走人!

蟹黃撈麵

男朋友話細個黎食既蟹黃無咁少, 有D失望,
另外都估到佢食呢個會唔飽, 所以想叫個墨魚餅...
好可惜墨魚餅賣哂
, 就轉左個鮮蝦餅 @ MOP$60!
香煎鮮蝦餅

花雕雞撈麵
只係肉會比較少, 要慢慢逐舊去品嘗.

水蟹粥好足料好大碗! 咖哩味都好香, 不過就聽到好辣

鐘意食咖哩既其實都可以黎試一試架!
2019-02-24
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
花雕雞撈麵
  • 香煎鮮蝦餅