2019-09-04 1339 views
前幾日同男朋友過大海住孔黎人既酒店,天氣唔算太好,時不時落雨,所以我地就決定近近地巴黎人入面揾間餐廳食,之後就search到呢間法國餐廳決定黎試下。入到去個裝潢非常復古,成感覺好高貴既環境,幾有法國既風味。一叫完野食,店員就拎左條法式麵包,呢個都算唔錯,食落脆口。首先黎左個香煎法國鴨肝伴奶油包配青蘋果黑松露汁 MOP 178.呢個賣相非常好,食落樣冇得頂,鴨肝滿滿既油花配上黑松露汁既麵包非常夾,最驚喜係個青蘋果浸過紅酒,食落既味道都唔錯,唔會話好奇怪。第二個就係法式漢堡 MOP 158 一黎到塊肉仲大過塊包,可見份量有幾足,入面既料有頂級和牛肉,孔泰芝士,洋葱醬,芥末蛋黄醬,生菜,番茄配薯條。食落滿滿既芝士同醬汁爆曬出黎,加埋塊非常有牛味既和牛,十分滿足。最後點少得頂級肉眼牛扒350克 MOP 378.我最怕食到好靭既牛,但呢個食落唔會靭,而且非常有牛味,配埋香草牛油既香同蘑菇汁,好滿足,貴啲都值得呀
入到去個裝潢非常復古,成感覺好高貴既環境,幾有法國既風味。
一叫完野食,店員就拎左條法式麵包,呢個都算唔錯,食落脆口。
第二個就係法式漢堡 MOP 158
最後點少得頂級肉眼牛扒350克 MOP 378.
香煎法國鴨肝伴奶油包配青蘋果黑松露汁
法式漢堡