2020-02-01 1212 views
年30去澳門住左晚酒店,初一中午要去飲茶拜年。早左起身,但食早餐又好似太飽;諗左一輪,都係落樓睇下有乜好食。最後去左樂宮,諗住叫少少野一家三口share食。見到佢有豬潤水喎,就同老公傾兩份飲,再加多個公司三文治一家三口食。仔食2件,我同老公一人一件加飲豬潤水。計落岩岩好,唔飽又唔餓,轉頭唔夠一個鐘又食Lunch囉。個公司三文治又幾正喎,跟薯條,重要有厚身牛扒同雞扒的,咁先係70幾蚊,重要包飲品。感覺比香港茶餐廳4-50個一份無乜睇頭既公司三文治黎講抵好多;比香港有D食店排到好靚既公司三文治黎講係超抵食。牛扒係勁淋,係勁多鬆肉粉既牛扒;味係差D,但賣相同份量真係唔錯,係驚喜黎。另外豬潤水,我食完先記得冇影相呢。真心好奇,佢到底係一早煮定?有人叫先煮?好好飲喎,好夠味,但豬撋又冇溶晒,重有好多塊係度可以食,而且係煮得岩岩好,唔會覺得佢乾難食的。本來以為咁樣三份share食唔會好飽,晏少少飲茶都冇問題。結果公司三文治係出奇地飽肚,到飲茶時,真係食唔到幾多呢。
有厚牛扒的公司三文治

2020-01-25
$35 (Breakfast)
有厚牛扒的公司三文治