喺金沙城中心行街時發現新開左呢間又大又靚既Starbucks Reserve,作為Starbucks粉絲既我當然第一時間朝聖啦室內設計既特別又有心思,牆身係Starbucks標誌Siren既魚麟,在暗黑背景上透出淡淡金光,氣質非凡鮮奶咖啡 Latte MOP47呢杯咖啡係由對咖啡知識較為豐富,穿著黑色圍裙的Coffee Master沖調的,但不免令人失望欠缺了觀賞性的Latte Art以及咖啡死左shot以致味道帶苦澀,沒有把握好將牛奶加到咖啡中的沖調的時間Barbeque Pork Pie MOP37有點像西式既叉燒批,餡料帶甜,批皮也是鬆化的,但食落有點乾Chorizo Fusilli with Tomato Sauce MOP 60蕃茄醬濃郁,帶點微辣,伴有橄欖及Chorizo腸,是不錯的輕食

Starbucks Reserve Caffe Latte
鮮奶咖啡 Latte MOP47
Barbeque Pork Pie MOP37
有點像西式既叉燒批,餡料帶甜,批皮也是鬆化的,但食落有點乾

$80 (Tea)