2019-10-13 558 views
中區放飯搵食到泰國菜,試左幾餐,有單點、中午套餐同多人套餐提供,晚市有餐set好,對選擇困難症的我係福音,雖則近遊客區,但勝在有上下兩層,星期六日午市都坐得舒服。.海南雞飯 跟湯($45)冬陰功粉絲 ($48)油飯配雞胸肉,個人比較喜歡胸肉部分,覺得肉質尚算可以,雞肉份量算足。至於冬陰公粉絲湯底係偏酸辣,重香茅味,湯底香料渣偏多,有三隻蝦肉質爽口,每次飲曬湯底事後口乾以及非常通便😂😂。.2人套餐 ($268)冬陰功湯煲/ 醃生蝦/ 燒豬頸肉/ 泰式炒通菜/ 泰式炒貴刁/ 椰汁糕/ 飲品兩杯以兩人餐黎講可以,該有的菜都齊,滿足到食泰菜的心,冬陰功湯酸辣,醃生蝦算偏細隻, 燒豬頸肉燒到油膩感十足,差咁啲唔夠火喉,炒通菜同炒貴刁中規中矩,最回味確實係飯後甜品椰汁糕,食過辣後補番一點甜,一杯兩人爭住食😆。 .泰式凍奶茶 ($20)
海南雞飯 跟湯($45)

冬陰功粉絲 ($48)

2人套餐 ($268)

泰式凍奶茶 ($20)
2018-11-20 520 views
最近經常要到澳門工作,正好比我一個機會夜晚周圍找好野食~~今次就黎食我之前係澳門都會間中幫襯既《泰滋味》。泰滋味位於紅窗門街(靠近福隆新街附近)餐廳主要針對本地客,夜晚食客唔算多,裏面裝修簡單,墻上貼滿餐廳食物照。由於孤家寡佬,所以就叫一個自己覺得性價比ok既一人套餐~~泰式奶茶 - 今次杯奶茶無平時泰式奶茶般甜,偏向一般奶茶的甜度。泰式炒通菜 - 辣度夠,同時通菜仍然可以維持爽脆既口感~~泰式炒河 - 夠鑊氣,河粉唔會炒到一舊舊,配合蛋絲十分惹味~88蚊有一個菜,一個粉麵加一杯野飲,再考慮食物質素,個人認爲性價比實屬不俗~~
泰滋味位於紅窗門街(靠近福隆新街附近)
由於孤家寡佬,所以就叫一個自己覺得性價比ok既一人套餐~~
泰式奶茶
泰式炒通菜
泰式炒通菜 - 辣度夠,同時通菜仍然可以維持爽脆既口感~~
泰式炒河

2018-11-15
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
泰式炒河