2023-10-19 99 views
澳門朋友介紹位於黑沙環區嘅café,主打自家烘焙咖啡豆及手工麵包,平時都係手工麵包同咖啡Fans,所以就來試試。餐廳以木色為主,樓底高,感覺舒服。佢哋嘅All day breakfast都係配自己做嘅手工麵包,今次點咗英式早餐,本身好喜歡英式早餐,食材豐富、份量足,麵包焗過好好食,蛋係炒蛋、蛋味濃。原來佢哋仲有天然酵母歐包早餐,下次要試吓。咖啡點左杯Mocha,都唔錯,朱古力味同啡味濃,加$5,仲可以轉精選單品豆。門口有個麵包櫃,入面放咗多款手工麵包,真心吸引,店員話平常都好多人來買。有下次,因為仲有好多嘢未試。
有下次,因為仲有好多嘢未試。
手工麵包
Mocha
英式早餐
2023-10-14
手工麵包
Mocha
英式早餐
2022-12-06 249 views
呢間new coffee已經幫襯過好幾次,不過今次特別好想幫佢寫食評,因為咖啡師真係好好!點咗杯焦糖咖啡,服務員小心翼翼地將咖啡捧過來,佢放低杯咖啡後溫柔地講,今次拉花落左多啲奶,所以杯咖啡好滿,小心啲飲😄即刻覺得好貼心,同埋咖啡師沖咖啡真係好足料,因為我係好鍾意飲奶泡的!🤭🤭🤭🤭😋😋😋😋😋😋順帶一提,洗手間好乾淨,裝修以白色為主,有家的感覺!乾淨嘅洗手間讓人對食物嘅品質更有信心,起碼廚師對手都好乾淨😄😄😄

順帶一提,洗手間好乾淨,裝修以白色為主,有家的感覺!
2022-12-05 107 views
內在環境非常寬敞!漂亮的樓梯拍攝,又有植物陪襯!✅講返飲品! 40至$50一杯咖啡,相當不錯!點咗焙茶咖啡!濃郁部門,顏色非常好!這裏也有很多麵包選擇,抵食!🤭🤭
內在環境非常寬敞!漂亮的樓梯拍攝,又有植物陪襯!✅
這裏也有很多麵包選擇,抵食!🤭🤭
2022-11-11 100 views
想同朋友一齊食下午茶,見到呢間好多位,於是入去睇吓,咁啱到咗下午茶時段,叫咗一個Tea set好驚喜的是他的焙茶Latte, 茶味非常濃郁,奶泡非常動物,香滑的奶味剛剛蓋過焙茶的苦澀味,非常之有驚喜,超級推介,值得一試!
餓鳥.....有話兒:「Coffee or Tea🤩」-一直都聽過這間木系cafe的麵包和咖啡都深受大家歡迎,開了那麼久餓鳥終於約上朋友去吃個Tea放鬆一下啦~想不到地方也挺寬闊的,環境幽靜,聊著天不經不覺就到時間了🤭.🔹《原味鬆餅》普通蛋香味的班戟,一碟有齊果醬、忌廉、糖漿,可以隨自己喜歡任意搭配來吃😝.🔹《香蒜檸檬蝦意粉》扁寬形的意粉,蒜片增添香氣,檸檬汁能解意粉的油膩感,吃起來更清爽可口😚-✨餓鳥點餐✨ 原味鬆餅 ($70)香蒜檸檬蝦意粉($90)凍抺茶拿鐵($50)-
餓鳥.....有話兒:
「Coffee or Tea🤩」
🔹《原味鬆餅》
🔹《香蒜檸檬蝦意粉》
✨餓鳥點餐✨
原味鬆餅 ($70)
香蒜檸檬蝦意粉($90)
凍抺茶拿鐵($50)
Type of Meal
Tea
2020-12-19 270 views
上次分享過「New Coffee」全日早餐,今次分享呢幾個月早餐食得最多 — 自家出品麵包蛋糕,目前所有外帶麵包都有半價,直到下年年頭會調回原價,出品非常有水準👍,麵包蛋糕鬆軟。.基本到店見到麵包種類有少少出入,有時想食個款未必有,有時遇上前面客人買左,可以講睇個日運氣🤣,入去前會期待有咩款揀。平日朝早我買得最多係芝麻貝果🥯、亞麻籽貝果🥯、牛角包🥐和紅豆包,試過一兩次貝果會配多塊牛油,搽左香口好味,而牛角包有次放到下午食亦夠鬆脆香口🥰。.貝果 (原價 $12 現半價$6)風乾核桃蛋糕 ($38).圖中貝果經自己加工*,放左火腿和吞拿魚碎,個人幾喜歡呢到出品,係真正貝果口感😋。講番蛋糕面頭放滿核桃無花果乾,增加左咬口,食起身質感唔似海綿蛋糕鬆軟,一半時候會有少少乾,配埋咖啡食更佳,一小塊下午茶剛好。

貝果 (原價 $12 現半價$6)

風乾核桃蛋糕 ($38)

TakeAway
2020-10-12 72 views
「New Coffee」有三間店,今次分享佢地位於海上居的分店,主打咖啡、麵包、全日早餐同主菜,基本朝早到夜晚都食到全日早餐,裝修不錯,店員亦相當有禮貌,有時自己一個嘆下午茶或者同朋友聚聚會都合適。.English ($88)Norwegian ($98)Ice Matcha Latte ($50)Ice Latte (單品豆$50).挪威早餐有bagel夾住水波蛋、菠菜、煙三文魚同魚籽等,旁邊配沙律菜。一界開蛋,蛋黃汁瘋狂流出黎😍😍,整體來講幾正,係我個人覺得魚籽有少少腥😅。份量不算大,適合比較細食朋友仔選擇。.而英式早餐方面有吐司、炒蛋、香腸、培根、蕃茄豆、菇、蕃菇同薯仔,搭配十分豐富,麵包鬆軟好味。呢款澱粉質較高,所以飽肚感十足😆。.兩杯飲品不錯,特別想講值得試下單品豆,感覺會較香濃。整體來講除左價錢少貴,其他都很好,環境的確舒服好坐,食物質素亦高。.⭐️ 堂食用餐揀好餐點,先櫃枱點餐比錢既形式
English ($88)
Norwegian ($98)
Ice Matcha Latte ($50)
Ice Latte (單品豆$50)

⭐️ 堂食用餐揀好餐點,先櫃枱點餐比錢既形式