這個生日去到澳門遊玩慶生,伴侶預訂了澳門君悅酒店mezza9 Macau的自助晚餐。Buffet主題是「與廚共饗」,為客人提供即點即製,客製化口味的海鮮!甫入餐廳就是海鮮區、蔬菜區、熱熏、燒味等等,後邊還有供應串燒、刺身、水果甜品等等。海鮮區的食材有蝦、貝類、魷魚、魚及龍蝦,選擇充足,全部由大廚現場即煮,烹調方式更能自選,包括清蒸、豉汁蒸、蒜蓉蒸、豉椒炒、薑蔥炒、避風塘炒、椒鹽、白灼、香煎,最大路的烹調方式都有,務求滿足客人的口味!排隊落單後,回座位等侍應送上即可。期間,當然可去取其他食品~~海鮮冷盤沒有生蠔的份兒,有龍蝦鉗、青口及蜆,未算十分鮮甜,不過不失。刺身質素普通,賣相及味道都不吸引!預拌沙律幾有特色,味道不錯~龍蝦包,細細隻包,面層夾滿龍蝦肉。麵包軟熟,龍蝦肉爽口,醬汁惹味,味道不錯!中式燉湯,味道不夠甜。龍蝦湯的味道香濃不鹹。mezza9主打的新鮮龍蝦,有蒜蓉蒸、芝士焗、薑蔥炒、避風塘炒與炭烤共五種烹調方法。龍蝦🦞肉質爽口,鮮甜多汁,蒜蓉清蒜最為吃到其鮮味。芝士焗是最推薦的口味,芝味十足又不會太膩!蒜蓉蒸扇貝,扇貝肉細粒,又不夠爽口,味道一般。薑蔥炒龍虎斑球,斑球爽口得來,

刺身
刺身質素普通,賣相及味道都不吸引!
預拌沙律幾有特色,味道不錯~
中式燉湯
龍蝦湯
中式燉湯,味道不夠甜。龍蝦湯的味道香濃不鹹。
蒜蓉蒸扇貝
蒜蓉蒸扇貝,扇貝肉細粒,又不夠爽口,味道一般。
薑蔥炒龍虎斑球
薑蔥炒龍虎斑球,斑球爽口得來,魚肉嫩滑,薑蔥炒夠入味。
避風塘九肚魚
辣酒花螺
椒鹽鮑魚
避風塘九肚魚及辣酒花螺好惹味!椒鹽鮑魚鹹香酥脆。花螺大粒,夠辣又不會太油~~
烤牛扒
烤牛扒的熟度恰好,肉質軟嫩。
脆皮燒腩仔,叉燒
燒味選了脆皮燒腩仔及叉燒,叉燒不夠焦香,只得蜜味。燒腩仔肥瘦相間,皮夠脆!
豉汁蒸沙白

串燒
避風塘魷魚鬚

焦糖椰皇布甸
自製雪糕杯
最後的甜品環節,當然有澳門特式葡撻及木糠布甸,還可自製雪糕杯,軟雪糕有呍呢嗱及海鹽焦糖兩種口味,隨心加上喜愛的toppings。個人比較喜歡堅果撻及焦糖椰皇布甸,堅果香口又帶點微甜,撻皮鬆化!椰皇布甸灑上糖,再用火槍略略烤得焦脆,焦糖脆面與椰味十足的椰皇布甸好相配!
去到用餐尾段,侍應就送上生日蛋糕啊!還有生日帽及即影即有相片一張,來食生日飯是充滿氣氛!

如果不是愛好海鮮或龍蝦,綜觀mezza9的餐點種類偏少,其他食品不算好出色,算不上抵吃。但新鮮現煮龍蝦真的很推!
2023-11-27
椒鹽鮑魚
烤牛扒
焦糖椰皇布甸
2023-10-27 4203 views
澳門旅行一個月前已經book左六點去食mezza9mezza9位於澳門君悅酒店酒店3樓未婚妻點名話一定要食既其中一間餐廳L佛話佢係全澳門最難book既自助餐見其他人都話佢係澳門自助餐既天花板咁但係我一上官網就已經可以book得到心諗邊忽難book但原來而家睇番如果星期六既話都要去到八月先有位可能果時真係少人book掛岩岩六點去到就見到要排隊入門口寫話已經full左但事實係入面都仲有空位一入餐廳就見到幾個龍蝦缸有做過功課咁都知道mezza9同一般自助餐唔同佢基本係做海鮮小菜放題以熟食為主落order即叫即整既自助餐廳呢間餐廳就只有大陸獎餐廳環境就大概係咁位同位之間都幾迫張二人檯都算正常size唔會太細都叫做夠位擺同普通自助餐唔同佢都預設已經有隻碟擺係度for share野食用同埋有枝水擺係度亦都有紙巾咁但係我地位後面就已經係熟食區成日係我地格離左穿右插仲要唔知點解好鍾意彈出彈入搞到個位耐唔耐會地震澳門餐廳仲有個特色就係地下痴痴立立呢兩日去過大部份餐廳都有呢種情況就算聽日食自助早餐係咁mezza9亦都係一樣所以環境衛生就真係好一般無得同香港比佢有間獨立房入面都好似坐到幾多人中場係飲品區呢個
澳門旅行

龍蝦就有幾種煮法
蒜茸蒸
避風塘
芝士焗
避風塘龍蝦, 芝士焗龍蝦, 沙丁魚, 椒鹽九肚魚
仲有炭烤同辣汁無試到

有十七款海鮮
十種煮法
有鱔有鮑魚有扇貝
不過一個胃真係叫唔晒咁多
豉椒炒沙白蜆, 豉椒炒花甲
椒鹽魷魚鬚

原個蛋糕就好少
都係芝士蛋糕同tiramisu
普通蛋糕發揮
呢堆蛋糕仔就望落都覺得地
無花果朱古力奶油, 覆盆子奶油蛋糕, 抹茶費南雪, 芒果慕斯, 歌劇蛋糕, 檸檬白朱古力撻
後面有水果

係澳門受氣都唔少
呢度都算係咁架啦
2023-03-25
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$900.9 (Dinner)
凍檸檬茶, 凍檸檬水
豉汁蒸鱔
焦糖椰皇布丁
  • 凍檸檬茶
  • 凍檸檬水
2023-12-14 1190 views
睇完影片分享網站介紹兩間澳門自助餐,得知依間mezza9主攻海鮮,二話不說就早兩個月前幫自己book左依餐生日飯比自己。一入到去就見到有d 海鮮同埋唔同煮法,原來可以係出面落order,然後送入自己張枱。海鮮:鮑魚,花螺,大蜆,沙白,帶子,蝦......魚類:白鱔,魷魚,九肚魚,黃花魚,龍虎斑......菜:菠菜,秋葵,勝瓜,西蘭花......而煮法 都有8~10款比你揀,有種尊貴嘅感覺而佢份量都好足,絕對唔孤寒!

海鮮:鮑魚,花螺,大蜆,沙白,帶子,蝦......
魚類:白鱔,魷魚,九肚魚,黃花魚,龍虎斑......
菜:菠菜,秋葵,勝瓜,西蘭花......
而煮法 都有8~10款比你揀,有種尊貴嘅感覺

而佢份量都好足,絕對唔孤寒!

2023-09-15 2278 views
今次嚟到澳門,一定要試呢間網紅推介嘅龍蝦大餐。呢間自助餐最出名嘅就係海鮮同埋龍蝦。餐廳環境唔錯,店員態度亦都好好。但係溫馨提示一定要提早網上訂位,因為好full 㗎。人均大約$1000。餐廳提供刺身,海鮮,唔同種類嘅甜品。最好食嘅就係自助海鮮即叫即整,唔同嘅海鮮都可以揀唔同嘅煮法,例如蒜蓉蒸,芝士焗,椒鹽整嘅,豉汁煮法等等。今次我推薦嘅海鮮,有鮑魚,東星班,龍蝦🦞,椒鹽大蝦,蒜蓉帶子,羊肉串。甜品方面,椰汁西米布甸特別推介!朱古力軟雪糕🍦總括來講,餐廳每一碟餸都超好食,有機會來澳門一定要食下

甜品方面,椰汁西米布甸特別推介!朱古力軟雪糕🍦

總括來講,餐廳每一碟餸都超好食,有機會來澳門一定要食下
  • 上湯龍蝦
  • 蒜蓉龍蝦
  • 黑椒焗龍蝦
  • 椰汁西米布甸
  • 朱古力軟雪糕
  • 龍蝦湯
4個月後再食mezza9 「與廚共饗」龍蝦、鮑魚任食食過返尋味嘅mezza9 「與廚共饗」,我哋隔咗4個月再次嚟食。上次帶咗閨蜜同契女嚟食,但當晚契女攰到一坐低就訓著咗,無乜食過嘢。但好彩嘅喺,6歲以下喺「免費」嘅!所以都無咁心痛今次襯契女仲未6歲,嗱嗱臨嚟食多次🥰今次仲帶晒契女嘅家庭成員嚟我仲同契女講明,要食飽先準訓佢又真喺好乖,話自己好想訓但契媽唔俾佢訓🤣後尾見佢都食咗好多嘢就訓一陣啦!呢個mezza9 自助餐唔易Book㗎長期爆滿,要早3個月訂位㗎上次我又整傷隻手,唔敢食太多海鮮今次一定要食返夠本呀!今次我就無再特別影出面嘅食物,主要影返今晚食咗啲咩。今次七月嚟,已經加咗價啦!地址:澳門新濠天地君悅酒店 3樓自助晚餐時間:18:00 - 21:00成人價錢:MOP$699;小童價錢:MOP$350屋期五及六成人價錢:MOP$729;小童價錢:MOP$365另設加一服務費著裝要求 端莊便服
4個月後再食mezza9 「與廚共饗」龍蝦、鮑魚任食

但好彩嘅喺,6歲以下喺「免費」嘅!
所以都無咁心痛

今次襯契女仲未6歲,嗱嗱臨嚟食多次🥰
今次仲帶晒契女嘅家庭成員嚟
我仲同契女講明,要食飽先準訓
佢又真喺好乖,話自己好想訓
但契媽唔俾佢訓🤣
後尾見佢都食咗好多嘢就訓一陣啦!

呢個mezza9 自助餐唔易Book㗎
長期爆滿,要早3個月訂位㗎

上次我又整傷隻手,唔敢食太多海鮮
今次一定要食返夠本呀!

今次我就無再特別影出面嘅食物,主要影返今晚食咗啲咩。

今次七月嚟,已經加咗價啦!
地址:澳門新濠天地君悅酒店 3樓
另設加一服務費
著裝要求 端莊便服
  • 上湯龍蝦
2023-08-10 1733 views
mezza9 Macau路氹城連貫公路新濠天地澳門君悅酒店3樓提早幾個月book嘅超人氣自助晚餐果然值得一試 尤其係鍾意食海鮮嘅朋友一定要試! 一坐低建議即刻落單叫左即點即煮嘅龍蝦 (有芝士焗、上湯、蒜蓉蒸等等選擇) 同埋斑、鱔、鮑魚等回本之選😂。等佢煮其間可以去攞下出面啲食物,e.g. 魚生(種類算多)、牛扒、龍蝦包 (亦都係人氣食物, 但食過個人覺得普通)、同埋其他熱葷 (種類都算好多, 不過記得留肚食落單嘅海鮮😂) 同啲海鮮大戰幾百個回合後 終於到甜品時間,質素都好出色,e.g. 焦糖椰子布甸 同 圖中其他甜品。用餐時間 total 3個鐘頭,環境衛生都唔錯 (因為今次我地成班11個人去 (人均$900),所以有間大房)。
mezza9 Macau
路氹城連貫公路新濠天地澳門君悅酒店3樓

久聞喱度係 🇲🇴澳門 自助餐 天花板疫情後第1次過 🇲🇴馬交… 當然要搵間有份量嘅餐廳一試究竟據稱呢度要提前3個月book枱🤔既然係「予約困難店」唯有用錢解決💸…book咗呢度嘅住宿package (包咗自助早晚餐)係門口大概等咗10分鐘…侍應陸陸續續安排顧客入座一入門口就見到呢個🦞龍蝦缸問咗侍應喱度係提供任食🦞西澳龍蝦每隻🦞都生生猛猛再行入少少見到唔同嘅海鮮擺晒喺度任君選擇可惜款式唔多…order咗幾款發覺質素、味道都係一般般行到中間位置就見到師傅喺度不停劏🦞澳龍呢度嘅龍蝦有五款唔同嘅烹調方法1️⃣蒜蓉蒸 2️⃣黑椒炒 3️⃣芝士焗 4️⃣炭烤 5️⃣上湯每種煮法都order咗一隻試吓1️⃣蒜蓉味突出…火候剛好食到龍蝦鮮甜味2️⃣惹味黑椒爆炒… 陣陣黑椒香、微辣、鮮甜…烹調恰到好處今晚order再order3️⃣芝士味香濃…焗完出嚟肉質卻有啲梅梅地細問侍應…原來係用上🦞冰鮮波龍4️⃣炭烤煮法同芝士焗如出一轍…又係用上🦞冰鮮波龍5️⃣最後送上上湯焗用番新鮮🦞龍蝦…鮮嫩甜味返晒嚟最後試食冇乜人在意嘅龍蝦包、龍蝦湯呢度用咗咁多龍蝦…「副產品」又點會唔好食對我來講食海鮮美酒係perfect match…有free flow一定要o
久聞喱度係 🇲🇴澳門 自助餐 天花板

一入門口就見到呢個🦞龍蝦缸

問咗侍應喱度係提供任食🦞西澳龍蝦
每隻🦞都生生猛猛

再行入少少見到唔同嘅海鮮擺晒喺度任君選擇

可惜款式唔多…order咗幾款發覺質素、味道都係一般般

行到中間位置就見到師傅喺度不停劏🦞澳龍

4️⃣炭烤煮法同芝士焗如出一轍…又係用上🦞冰鮮波龍

5️⃣最後送上上湯焗

用番新鮮🦞龍蝦…鮮嫩甜味返晒嚟

龍蝦包、龍蝦湯

最後試食冇乜人在意嘅龍蝦包、龍蝦湯

呢度用咗咁多龍蝦…「副產品」又點會唔好食

葡萄牙白酒
葡萄牙白酒

對我來講食海鮮美酒係perfect match…有free flow一定要order🥂
可惜喱度侍應斟酒慢幾拍…積極性差啲啲

用餐體驗🦞
喱度唔係好大、枱同枱擺得幾密

人手、服務尚算可以👌
龍蝦、海鮮、色香味同埋質素…有待進步

係咪天花板…此刻不能苟同

#卡拉不專業foodreview
#卡拉自費真實食評
2023-05-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
點解要早半年訂位?mezza9 「與廚共饗」超抵食海鮮自助晚餐。今晚嘅重頭戲 mezza9 「與廚共饗」自助晚餐,幾年前同屋企人食過一次,已經畢生難忘,今次極力推介閨蜜一齊食,包佢滿意🥰點解咁推薦?因為佢除咗有無限量嘅海鮮之外,仲可以自由決定用咩方法煮,即叫即煮,夠晒新鮮!例如龍蝦🦞你可以蒜蓉蒸、芝士焗、薑蔥炒、牛油果焗,炭烤、避風塘、好味辣汁,蒸、煎、炒由你話事。成餐飯食龍蝦都食到飽。😂牛油果焗龍蝦喺新口味,超好味呀!只要有展示嘅海鮮或菜,你都可以自選煮法。大約10分鐘就會送到你張枱,即煮即食夠晒新鮮。大大隻波士頓龍蝦🦞,隻隻都手掌咁大。超級新鮮彈牙鮮甜。仲有肥美鮑魚,隻隻新鮮爽口。唔好以為只有海鮮吸引,仲有其他熟食都相當美味。千祈唔好錯過燉湯,好足料。鍾意食日本野,仲有刺身、壽司、茶碗蒸、天婦羅任食。不過我差不多尾聲先行去日本部,差不多收晒了。之前屋企人拎咗好多返枱食。不過嚟得呢度,緊喺食海鮮為主。除咗龍蝦、鮑魚仲有大沙白、沙白蜆、花甲、蝦、扇貝、黃腳立、黃花魚、九肚魚、魷魚鬚、白鱔、龍虎斑、石斑魚、螄蚶、一點紅一樣有8個煮法,清蒸、白灼、鼓汁蒸、蒜蓉蒸、香煎、避風塘、薑蔥炒、美極

不過嚟得呢度,緊喺食海鮮為主。
一樣有8個煮法,清蒸、白灼、鼓汁蒸、蒜蓉蒸、香煎、避風塘、薑蔥炒、美極、鼓汁炒、椒鹽

菜都有唔少選擇,仲有8種煮法。
白灼、清炒、上湯、薑汁炒、魚湯、豆豉鯪魚炒、蒜蓉炒、椒絲腐乳炒。
種類有秋葵、西蘭花、菜芯、涼瓜、芥蘭、勝瓜、唐生菜、娃娃菜、油麥菜

熟食選擇都唔少,蒜香排骨、XO醬西芹炒蝦球、燒肉、燒鴨、石斛燉豬展、椒鹽粟米、香蔥燒鵝粒炒飯、銀芽菇絲燘伊麵、沙丁魚、沙爹雞、雞腿、特色龍蝦包、豬肋骨配燒烤醬、法式龍蝦湯、紅酒燴牛肋條、海鮮意粉、咖哩雞、凱撒沙律、其他沙律、葡式蛋撻、腰果酥、蜜汁叉燒酥。

飲品有菠蘿賓治、港式凍奶茶、苦瓜檸檬茶、蘋果蜜桃茶、杞子龍眼水、各式汽水等等

無論幾飽都有第二個胃食甜品。呢度嘅蛋糕真係好香滑,好正。仲有Tiramisu、心太軟、橙皮朱古力撻、季節蛋糕、焦糖椰皇布甸、椰汁珍珠紫露,最後食埋海鹽焦糖軟雪糕,好滿足。

多野食到咁,絕對超值。仲要款款都好美味。

呢間餐廳要提前半年預訂,真係Full得好緊要。
今次好彩有特別安排先訂到位。

地址:澳門新濠天地君悅酒店3樓
  • 牛油果龍蝦
2023-02-24 5403 views
食物唔類少,係新鮮,但整得唔好食,試過幾款龍蝦🦞都整得唔好食,又老又鞋,幾款都煮得過火,蒜蓉粉絲蒸扇貝,又係蒸得老得滯,鮑魚仔好食,但好細隻,試咗幾款青菜,好食,燒味完全唔得,又乾又鞋,賣相都唔靚,沙律得兩款,都好食,牛扒好普通,湯只有一款中式燉湯,好飲,刺身得4款,都唔好食,所以無試壽司,糖水得一款蓮子百合紅豆沙,可以,無蟹無生蠔,最出名係即煮龍蝦都唔好食,mop799+10%, 相信有好多其他選擇!

2023-02-23
紀錄一下呢個豐富自助晚餐 Mezza9 ,人均七百幾,今次大約提早半個月book位都訂到,不過穩陣起見一個月前預訂定先啦,提早約坐窗邊位睇住日落景。 .六點準時開門入座,一系列新鮮海鮮放係開放式廚房透明玻璃櫥窗內,可以睇到大廚即場炒菜。呢到主打「即叫即整」新鮮龍蝦和海鮮,落單後會送埋枱,大部分熱菜都係即場點咩煮法,再即煮既形式。.入座時每位客人可以點一份免費主食,今年食過兩次,試過其中的三款。🔹羅西尼牛扒 可選擇幾成熟,個人建議五成熟,肉質幾嫩不錯,配菜薯蓉更出色。🔸八寶焗釀大響螺 個螺超級大隻,入面係處理好螺肉碎加配菜,個人覺得一般。🔹Mezza9 特色澳門香辣春雞卷 雞肉卷嫩身,講到特色菜,可以一試。.當晚海鮮有成十多種,包括肉蟹、蝦、魷魚鬚、鮑魚、魚、貝殼類等等,煮法大約十種左右,好似蒜蓉蒸、薑蔥炒、避風塘、椒鹽、豉椒炒、香煎等,諗定想要既海鮮搭配咩煮法,豪氣咁點單吧!🔸個人推薦蒜蓉蒸和薑蔥炒.🦞龍蝦有蒜蓉蒸、清蒸、避風塘、芝士焗、炭烤和薑蔥炒六大煮法任你揀,個人最鐘意芝士焗和蒜蓉蒸呢兩種, #蒜蓉蒸 龍蝦肉依然彈牙,比較鮮甜,接近原汁原味,而芝士焗的話肉質會韌少少,但始終覺得龍

🔸個人推薦蒜蓉蒸和薑蔥炒

🦞龍蝦有蒜蓉蒸、清蒸、避風塘、芝士焗、炭烤和薑蔥炒六大煮法任你揀,個人最鐘意芝士焗和蒜蓉蒸呢兩種, #蒜蓉蒸 龍蝦肉依然彈牙,比較鮮甜,接近原汁原味,而芝士焗的話肉質會韌少少,但始終覺得龍蝦應該要配芝士😂,一個人食左好多隻回本啊!!
個人大推#龍蝦包 意外驚喜,麵包鬆軟,搭配龍蝦肉又香口😋,龍蝦湯都不錯,驚太飽只能淺嘗,都係主攻番唔同煮法龍蝦先🤩。

飲品方面,當晚特飲有苦瓜檸檬茶、蘋果蜜桃茶和斑斕龍眼冰,可以加錢任飲紅白酒,但講到尾真係最鐘意最鐘意佢地個 #鮮榨橙汁機 飲差不多三四杯🤩。

到糖水甜品雪糕部分,要數🥥#椰子焦糖布甸 最吸引,每次必食兩三個,即燒焦糖面,布甸香滑,楊枝甘露都ok。兩次慶生活動餐廳準備不同驚喜,七月份時係一個自助餐甜品拼盤,仲有乾冰散出煙,平時亦可以請餐廳員工幫你整;另一次上個月慶生,餐廳準備左一個細蛋糕。*

仲有即煮蔬菜區、燒味、冷盤海鮮、最入面日式料理區(刺身、壽司、天婦羅等)。雖然食落無幾年前第一次來咁好,但特別日子慶祝活動過來呢邊都不錯。
自助晚餐 ($699/位)
_
⭐️ *有慶祝活動可以提早在訂位時告知,會有小蛋糕/ 甜品拼盤送,用相機影相📸️,即場曬番出來。
⭐️ 記住枱號落單
⭐️ 需加一服務費
1K
2021-08-27 6316 views
我最愛嘅海鮮餐😍😍😋😋疫情去唔到旅行,睇返啲相,發現之前食過澳門好出名嘅Mezza 9嗰排太懶,一直都冇出post今日同大家回顧一下,眼睛去旅行😋未去之前,身邊人人都大讚呢間酒店海鮮自助餐令我都期待已久~呢間如果只係book buffet, 係好難嘅,要早幾個月book,因為生日嘅關係,buffet又 full booking 所以我哋連埋Grand Hyatt酒店一齊book,連酒店book 好處係不用煩,一定有位食buffet !!!成個旅程最重要嘅終於來到啦~好多海鮮😍😍😍呢到最特別係 你可以揀點煮,用咩調味去煮可以椒鹽、清蒸、蒜蓉、豆豉、芝士......可以蒸、炒、烚、焗......最愛龍蝦🤩🤩🤩上湯煮最好味!椒鹽都唔錯~海鮮好新鮮 都好快上枱!佢連炒菜都特別好食!好夠鑊氣最後都有食佢 signature 甜品:椰汁布甸好香濃嘅椰汁味~表面仲係蕉糖😍😍好有䛋意嘅菜式😋😋通返關一定要再食!
嗰排太懶,一直都冇出post

今日同大家回顧一下,眼睛去旅行😋

未去之前,身邊人人都大讚呢間酒店海鮮自助餐
令我都期待已久~

成個旅程最重要嘅終於來到啦~

好多海鮮😍😍😍呢到最特別係 你可以揀點煮,用咩調味去煮
可以椒鹽、清蒸、蒜蓉、豆豉、芝士......
可以蒸、炒、烚、焗......

最愛龍蝦🤩🤩🤩上湯煮最好味!椒鹽都唔錯~
海鮮好新鮮 都好快上枱!
佢連炒菜都特別好食!好夠鑊氣

最後都有食佢 signature 甜品:椰汁布甸
好香濃嘅椰汁味~表面仲係蕉糖😍😍好有䛋意嘅菜式😋😋

通返關一定要再食!
2018-09-18
Type of Meal
Dinner
2019-12-16 9679 views
這間Mezza 9自助餐,CP值高,遠近馳名,高峰時訂位要等半年,現在好了點,早一兩星期訂就好了。六點鐘餐廳門外已排了一堆人等入坐,其實這間自助餐的特色就是即叫即煮的海鮮,所以不用擔心遲了進場會比人食晒d野。海鮮主打當然是新鮮既波士頓龍蝦,禁多間自助餐,應該淨係得mezza 9比話比你聽佢係用新鮮既,唔係冰鮮既,贏其他酒店一條街,海城鮮最緊要材料新鮮,之後點煮都好味。除非龍蝦,還有,蟹、蜆、海班、鮑魚、蝦等等,還有各種新鮮既蔬菜都係即叫即炒。這間自助餐,就好似一間比你任叫任點既海鮮酒家禁。
這間自助餐,就好似一間比你任叫任點既海鮮酒家禁。
蒜蓉焗龍蝦
清蒸龍虎班
香煎黃花魚
燒肉
蒸魚
好耐已經無寫食評, 今次要再出山了。 一年一度澳門buffet 遊, 一心諗住帶家中寶貝去食好評的buffet, 點知就真係揀錯啦!真的令人太失望了。點了龍蝦和蟹,龍蝦太咸像香口膠, 蟹又細隻d肉仲係唔新鮮, 食完哩兩樣就已經令大家停手再無意慾再食。 再加上Grand Hyatt出名的甜品都令人失望, 連心太軟都只是話只比軟雪糕,真的O晒咀。 連正常的雪糕都沒有, 只得軟雪糕。 真的太失望了!
好耐已經無寫食評, 今次要再出山了。
2019-12-01
2019-11-08 5232 views
重未試過食咁多唔同口味嘅海鮮呀!清蒸、炸、白灼、上湯、焗~~~~~好正呀!等候時間又唔太長,好想好想再去多次呀最正係除左海鮮🦞,連青菜🥬牛肉串燒都可以有唔同做法題供,而且又係即叫即做!正呀!
好正呀!等候時間又唔太長,好想好想再去多次呀
正呀!
  • 新鮮即制不同款海鮮
2019-10-19 7002 views
Mezza 9 係人都知出名嘅難book ,今次幸運地上網可以預約到,就試吓佢有幾好幾特別先食自助餐真係中 西 泰 日咩菜式都有所以我都唔需要講啲唔係太吸引食材今次我淨係推介俾大家值得一試嘅食材波士頓龍蝦唔使講啦仲有一個龍躉青魚仲有蝦 鮑魚 蜆肉,蟹超過10種嘅海鮮每一款食材嘅海鮮order即叫即做有8款以上嘅烹調方法有 清蒸 蒜蓉 避風塘 焗芝士 豆豉炒等等然後煮好的時候亦都會侍應親自遞上你枱面上唔需要你起企係出面等仲有牛柳 羊架 龍蝦都係order完即時送上枱面甜品推介 椰汁焦糖布甸鍾意食海鮮嘅朋友不妨一試 我都食到唔好意思啊🙈叫咗8款唔同種類烹調龍蝦味道 🤤海鮮係非常之新鮮彈牙 魚肉都好香滑侍應好熱情

食自助餐真係中 西 泰 日咩菜式都有
所以我都唔需要講啲唔係太吸引食材