三文治舖頭Isaac Toast係韓國人氣爆燈,黎到澳門見到有分店,緊係要試一試佢啦!呢間舖頭位於議事亭前地附近,係個度行過去都係大約十分鐘左右,都好方便嫁😆舖頭面積比較細,所以如果一大班朋友一齊去,可能就要等下位啦!**********<豬柳MVP吐司> $44呢間韓國人氣名店主打烘底三文治,黎到就緊係要試下佢最出名嘅三文治 - 豬柳MVP吐司🥪呢個多士餡料主要有豬柳生菜蕃茄,配上佢哋嘅秘製醬汁,口感清爽一啲都唔膩,非常值得推介!🤤

**********
<豬柳MVP吐司> $44

豬柳MVP吐司
$50 (Lunch)
2019-10-07 1285 views
老實講我都要找一段時間才能找到。因為我唔太熟澳門橫街窄巷。今次真係特登去呢間朝聖的。因為香港暫時未有分店、雖然在韓國已經試過。但都好記得那種味道。一進門口,這間餐廳店員就即刻會比張餐單你,你可以坐著慢慢睇。佢唔會推介你任何食物。都唔會比咩壓力你。這裡可以收港幣。以上就是這間店舖的餐單。價錢唔平。沒有套餐。P.S.其實應該有套餐。但可能過左優惠時間。店員在這方面又無咩宣傳。我其實在來之前都做了點功課。所以點選了豬柳MVP吐司。但原來有個更新的推介,就是安格斯MVP吐司,我係點完再睇最新推介餐單才知道,這點店員真係要改善。雖然我對這個吐司都好支持。但如果有更多選擇,我可能會改變主意呢?講返食物:吐司一份有兩件。放在一個紙袋中。吐司都烘底所以熱辣辣。那些菜很好吃,因為夠新鮮。份量足,豬柳都比較有味道。開首以為會好似麥當勞嗰啲。但食落軟身啲、肉味香濃點。一個女仔食一份就剛剛好。當然一分錢一分貨,這份吐司真係幾貴㗎。所以如果只想試味。我會建議食點普通、簡單、平價、飽肚就足夠。這杯飲品其實我最後都唔知係咩飲品。我見佢個名係餐廳名同名。應該係signature飲品所以就點這個,因本人對一些咖啡、奶茶
老實講我都要找一段時間才能找到。
因為我唔太熟澳門橫街窄巷。
今次真係特登去呢間朝聖的。

以上就是這間店舖的餐單。價錢唔平。沒有套餐。
P.S.其實應該有套餐。但可能過左優惠時間。

Isaac  Tea

這杯飲品其實我最後都唔知係咩飲品。
我見佢個名係餐廳名同名。應該係signature飲品所以就點這個,因本人對一些咖啡、奶茶真係零興趣。飲落去似飲緊檸檬茶的味道。下次都係選擇果茶。
最後總結:這間餐廳當日人客很少。位置可能都係一個因素。地方唔算太大。但其實很多人都係選擇外賣。
2019-09-19
$69 (Lunch)
2019-07-13 1224 views
差唔多每次黎澳門都會特登過黎大三巴附近既呢間Issac 黎食佢既韓式早餐!其實個位置又唔算偏,同埋香港未有分店既時候,都會覺得黎到澳門都會想特登過黎朝聖既。早餐我又冇話特別食邊款既吐司,因為對我黎講款款都咁好食,有時食魚,有時食牛,有時會食雞。今次就order 左價錢都比較貴既安格斯MVP 吐司!佢係即叫即做既。所以order 左之後都要預時間黎等下,好味呀,咬落去口感好正,好有牛味,又有肉汁必出黎,加埋佢個issac 醬,配搭一流,推介!
2019-06-05 1245 views
由於香港仲未開isaac toast,又無錢無假期飛韓國,所以每次去澳門都會專登去食。雖然isaac toast係一啲自己喺屋企都可以整到嘅嘢,但一定唔會咁得閒咁神心買咁多材料整嗰一次半次。(仲要啱啱試過跟住網上啲recipe整,個味一啲都唔似,完全唔係嗰回事,仲要搞咗每次去到澳門都會去呢間喺新馬路嘅isaac toast,位於內街斜路,但都算易搵。舖頭入面空間唔係好大,鋪面大概有10個位,坐得都比較逼啲,所以多數都係食完就走。入面好似仲有位,但就未入過去。主角toast有十款選擇。火腿芝士,火腿special,魚柳deep,千島墨魚幾款我都鍾意食。貪心嘅小狗通常都會叫魚柳deep然後再外賣一個火腿嘅返香港食。魚柳因為要即刻食先脆,火腿嘅話就帶返香港淋咗啲都唔怕。鍾意食fish burger嘅人係一定會鍾意食佢嘅魚柳deep,香脆嘅炸魚+佢嘅經典煎蛋+芝士+特製醬汁嘅組合係冇得頂,次次都食得好又滿足咁。另外叫咗韓國肥牛紫菜包飯都好好食,不過飽得滯,所以可以多啲人先叫嚟share.

魚柳DEEP吐司

魚柳DEEP吐司
2019-05-21 1080 views
呢間嘅吐司係韓國好出名,宜家係澳門有分店,咁啱店鋪地點距離住嘅地方唔遠,早上起身就過嚟食個早餐.店鋪唔大,店內有少部份位置,去到嘅時候冇咩人,所以唔使等.有套餐選擇亦都可以單點,吐司嘅選擇好多,今次點咗兩個套餐試下,飲品揀咗「焦糖玛奇朵」同「摩卡咖啡」,吐司方面就要咗「千島墨魚吐司」同「豬柳MVP吐司」咖啡味道唔錯,拉花都好靚,吐司份量唔錯,上嚟嘅時候已經切好兩半,吐司烤得啱好,墨魚肉口感夠爽,搭配千島醬酸酸甜甜幾好味,豬柳吐司味道都唔錯,醬汁比較多,整體食落唔會好乾身.

店鋪唔大,店內有少部份位置,去到嘅時候冇咩人,所以唔使等.

2019-05-05
Breakfast
2019-03-16 1192 views
今次係過黎其中一個目的係想試下呢間Isaac toast,以前去韓國食過覺得好好味,所以而家黎左近近地既澳門試下。安格斯牛MVP吐司,麵包烤到好脆,上面塗上了一層薄薄的蜜糖,牛肉鮮嫩多汁,加上佢地自製既燒汁,夾著芝士、酸青瓜、煎蛋及椰菜絲一齊食,真係好好味,同我係韓國食既味道差不多!蜜糖雞翼也不錯,煎到皮很脆,雞肉都很嫩滑,上面鋪左一粒粒既芝麻,更加香口。韓式煙肉煎蛋捲,不夠特別,加左煙肉好似唔太夾,味道咸咸甜甜的,茄汁太多搶左蛋既味道。總括來說,呢度既toast係好出色,令我食返韓國既味道,推薦!

• 安格斯牛MVP吐司
2019-02-19 1060 views
起碼幾年無去,啱啱開哥時去過一兩次,覺得唔錯,今次再去都無失望。今次多咗好多款,我就試咗新出嘅Pizza吐司~估唔到識落真係同食pizza一模一樣,有一刻仲覺得好食過Pizza,因為個麵包真係好香好脆,入面有特製番茄醬配辣肉腸和拉絲芝士,最邪惡嘅吐司當之無愧呀!去咗吐司之外,仲叫咗個韓式蛋捲同埋一個紫菜包飯。紫菜包飯充滿着麻油味,餡料都好豐富但比較普通,都係嗰啲火腿蛋葉蘿蔔嗰啲,而韓式蛋捲係非常之有驚喜添,好滑滑,加埋杯黑加倫子梳打,下午茶一流之選

2018-08-11 1867 views
點解...點解...點解...點解台灣有, 澳門有, 香港幾時先有...所以黎到澳門 點都要食下頂頂韓國癮!上次我喺韓國食仲要無特坐 企係明洞街邊食 呢到有得堂食慢慢坐 幾寫意~~安格斯牛MVP吐司韓式煎蛋捲肥牛紫菜包飯檸檬特飲&榛子拿鐵所有野都好好食 覺得澳門D特式野食已經食過哂/食好悶的話可以黎呢到食下 至少佢喺香港無得食已經嬴左一半!
點解...點解...點解...
點解台灣有, 澳門有, 香港幾時先有...

所以黎到澳門 點都要食下頂頂韓國癮!
上次我喺韓國食仲要無特坐 企係明洞街邊食
呢到有得堂食慢慢坐 幾寫意~~

韓式煎蛋捲

檸檬特飲&榛子拿鐵

所有野都好好食 覺得澳門D特式野食已經食過哂/食好悶的話
可以黎呢到食下 至少佢喺香港無得食已經嬴左一半!
2018-03-29 2171 views
聽講呢間Issac係韓國都相當之出名,黎到澳門就一於去拜會下,鋪頭係新馬路郵局對面嘅斜巷,都要花啲時間去搵。鋪頭位置有限,所以都要等一陣位。係Issac梗係要食佢地嘅多士,今次就叫左個火腿芝士多士同一份蜜糖雞翼。因為係即叫即整,所以都要等10-15分鐘先有得食。黎到啦,一份熱辣辣嘅火腿芝士多士,面包皮烘到脆身,面頭仲塗上蜜糖,面包食落更香甜。而中間嘅芝士半溶狀態仲可以拉下絲,一啖咬落去層次豐富,外脆內軟。而蜜糖雞翼都泡制得恰到好處,雞皮都係脆身,入面十分嫩滑,洒上芝麻令雞翼更加香。下次黎澳門掃街嘅同時都要留番個肚黎issac整件多士先得。

火腿芝士多士

蜜糖雞翼

下次黎澳門掃街嘅同時都要留番個肚黎issac整件多士先得。
2017-11-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
火腿芝士多士
蜜糖雞翼
2018-01-06 1895 views
聖誕前去左轉澳門,唔光顧澳門美食硬係要揀韓國過江龍呢間issac係係韓國每天都要食嘅早餐店,甜甜嘅面包配爽脆蔬菜同埋mvp牛係首選,黎到澳門都試下先。吐司即叫即烤,咬落唔會乾爭爭,就係呢個味喇,就係呢種懷念嘅味道喇澳門issac同韓國唔同嘅係佢有堂食,可以嗌埋杯咖啡坐企慢慢食
聖誕前去左轉澳門,唔光顧澳門美食硬係要揀韓國過江龍

2017-12-21 1728 views
艾薩克吐司咖啡真係估你唔到!跟朋友去澳門快閃飲飲食食,下午茶竟然無豬排包,又無葡撻,仲話帶我去食多士飲咖啡,係咩玩法?原來係由韓國紅到嚟澳門嘅 “艾薩克吐司咖啡” (Isaac Toast & Coffee)。店子座落橫街內,靜中帶旺,可以跟三五知己悠閒渡過。除了主打吐司,店主亦帶來了充滿韓國風味的餐牌。首先點了 “紫菜包飯” 和 “韓式煎蛋捲” ,即時充滿去韓國旅遊嘅感覺呀!之後一定要試名氣滿分嘅吐司,我們點選了 “火腿芝士吐司” 和 “魚柳Deep吐司”,吐司裝在外賣紙袋內,就跟韓國一模一樣。本來想請店員幫我們切開4份,不過店員就由於韓國是外賣吐司,不會幫客人切開,顯出店主對艾薩克的尊重和認真。飲品方面,我們點選了店員推介的 “艾薩克冰茶”,加了蜂蜜的冰茶,與吐司十分配合。另外點了 “黑加侖子特飲”,“焦糖咖啡沙冰” 和 “榛子拿鐵”。
艾薩克吐司咖啡

2017-10-25 1874 views
由於太掛念吐司的味道, 所以在離開澳門當日再訪大三巴附近的分店, 位置上這間比較易找。這間店面明顯比望廈的小, 但尚算坐得舒服, 服務感覺不及望廈的好, 店員笑容稍微欠奉。點餐後等了10分鐘左右就送到。今次我們點回安格斯牛MVP吐司, 餡料份量似乎比望廈分店的澎湃呢!味道依舊美味, 吐司熱辣辣, 外脆內軟, 又有好香蜜糖牛油味, 當然還有惹味的甜酸辣醬跟juicy牛肉, 簡直絕配! 不經意已吃完一整份吐司, 確實令人回味。可惜它沒進駐香港, 想食最近要到澳門呢!最後決定多買一份品嘗! 一連吃了兩份安格斯牛吐司, 很滿足啊!

不經意已吃完一整份吐司, 確實令人回味。

Lunch
安格斯牛MVP吐司
本來買了澳門package來個2日1夜煙花之旅,但煙花因天鴿取消。而Package不能取消,選舉繼續行程。為了減少成為阻礙,只去了新馬路一趟和酒店之間遊走。 一直想試澳門的Isaac吐司,但總是吃其他東西太飽而放棄。今次没有食的行程,終於可以來一趟。 Cafe在龍嵩街,離旅遊點議事亭前不遠。老遠就看到Isaac Toast的大茶杯,不難找,但要上斜路,對媽媽來說有點難度。 Cafe裝修很精緻,紅黑配搭,與Isaac Toast定位一致。位置雖不多,但蠻舒適。 吐司選擇不及韓國多,基本的都有,再加其他韓食搭救。 吐司價錢合理,没有開天殺價。墨魚餅有咬口、彈牙,千島醬配搭完美。 安格斯牛MVP餡料雖不及韓國的澎湃,但還是滋味的。 蝦餅夠爽口,味道不錯。 整體來說,吐司水準中上。只是配料和醬汁不夠多,澎湃一點會更惹味。 煎蛋卷賣相不俗。蛋卷煎得剛好,非常嫩口。配上滿滿茄汁,超惹味。中間的紫菜有點難咬,但紫菜味為蛋卷生色不少。 Hot Caramel Latte $37 (12oz) / $41 (16oz) 咖啡有大 (16oz)、小 (12oz)之分。對我來說,12oz已夠

吐司選擇不及韓國多,基本的都有,再加其他韓食搭救。

千島墨魚吐司

安格斯牛MVP吐司
安格斯牛MVP餡料雖不及韓國的澎湃,但還是滋味的。

鮮蝦堡吐司
蝦餅夠爽口,味道不錯。

韓式煎蛋卷

Hot Caramel Latte

咖啡有大 (16oz)、小 (12oz)之分。對我來說,12oz已夠了。
焦糖味甜甜,咖啡味不重。甜甜的,我蠻喜歡。

Lemonade
Lemonade $25 (12oz) / $29 (16oz)

Lemonade帶點甜、不太酸,加上有氣,非常醒神。16oz不知不覺就喝完了。

Weekend搭個船來吃件吐司也不錯!
千島墨魚吐司
鮮蝦堡吐司
韓式煎蛋卷
Lemonade
Also posted on
2017.06.18 😐Issactoast 這個名字 相信對韓國粉絲一點亦不陌生是當地一間著名的三明治店🌮他們豐富的餡料及即場制作 所以一直深受旅客歡迎不久前在香港銅鑼灣開業時 亦引起一股熱潮但原來早在香港開業前 小店已在澳門紮根數間分店😮小妹聽說香港店人潮太多 一直未有緣一試今轉來到澳門 終於有機會去潮聖啦這間店跟我想像中有少少不同原以為小店只有售他們的皇牌吐司及咖啡 但原來都幾多元化👍還有其他韓式食物出售: 飯卷、炸雞、炒年糕等難怪會在年輕一輩市場站穩火腿special吐司 $34與其說 這裡的吐司是早餐必備我會覺得它更適合於下午茶時享用☕因為其餡料真的是非常豐富可能你會說早餐時食用 會為一整天都帶來好心情Have A Good Day🌞小妹知道 我剛起床應該吃不完這份早餐了所以我建議可以將它放到下午茶時間享受為自己完成了大半日的工作 打打氣吐司的外表是用煎的 來得特別香脆裡面包裹著火腿 蛋餅 生菜絲 芝士🧀原以為多士是咸的一咬下卻發現醬汁甜甜酸酸😲口味挺有趣 難怪叫Special吐司啦Issactoast&coffee 💌新馬路龍嵩正街8D祐生大廈地下A1鋪Tue-Sun: 0
2017.06.18 😐

小妹聽說香港店人潮太多 一直未有緣一試
今轉來到澳門 終於有機會去潮聖啦

這間店跟我想像中有少少不同
原以為小店只有售他們的皇牌吐司及咖啡 但原來都幾多元化👍
還有其他韓式食物出售: 飯卷、炸雞、炒年糕等
難怪會在年輕一輩市場站穩

2017-06-18
Tea
火腿special吐司
2017-06-11 4983 views
Isaac Toast 正式於六月初登陸香港,但香港店只供應數款吐司,沒有其他食物,等到頸都長的粉絲難免會有點失望。碰巧上月有機會到澳門輕旅遊,順道試一下,了解一下它如何俘虜一眾女士的心!脆辣雞吐司($41)吐司即叫即製,拿上手差點被燙到呢!吐司一分為二,方便與人分享。麵包烤得香酥可口,最特別是麵包塗了一層蜜糖,令麵包香甜可口。中間夾著半溶化的芝士,鹹香煙韌。芝士下有一堆椰菜沙律,非常爽脆,沙律醬味道酸甜酸甜的,令人多吃也不覺膩。主角是脆辣雞,辣度適中,沒有搶去其他配料的味道,而且皮脆肉嫩。底層是厚厚的煎蛋,口感鬆軟。小小的一件吐司蘊藏了多種口感及味道,卻不會互搶風頭,終於明白為何這麼多人會對它一試傾心了!韓式煎蛋捲($30)只售三十元,好多韓國餐廳付一個double 也吃不到呢!而且質素並不是"揸流攤". 雞蛋口感非常鬆軟,可以食到層層蛋皮摺疊出來的多層口感,中央捲著紫菜,令口感更富層次。可以蘸點茄汁或芥末同吃,更添滋味。香蕉朱古力沙冰($45)(16oz)味道天然,喝得出是用香蕉鮮打的,沒有人工化的粉劑味道。甜度適中,消暑解渴妙品!

脆辣雞吐司($41)

韓式煎蛋捲($30)
可以蘸點茄汁或芥末同吃,更添滋味。
香蕉朱古力沙冰($45)(16oz)
2017-05-16
$60 (Lunch)
  • 脆辣雞吐司
  • 韓式煎蛋捲