2020-11-24 1235 views
肥珊出名人多,要吃午餐對我來說近乎無可能,一定排長龍,等外賣可能要30分鐘以上,所以我只會來吃早餐。 今天點了個咸牛肉三文治,超級大件,啲雞蛋又厚又多汁,鹹牛肉裏面仲加埋洋蔥炒,所以好香好入味,佢個包裝亦都好精緻,用錫紙包,所以食起上嚟很方便, 唔怕污糟,夠貼心。$25咋!
咸牛肉蛋三文治
咸牛肉蛋三文治
2019-11-01 1884 views
今日中午唔知食乜呀, 有十二點幾諗到成點半鐘喎,咁不如坐咗車先算啦。跟住坐咗30號,心想成日都去祐漢,好悶喎咁就不如去總站啦。其實都係要行嘅,結果係去咗青洲工業區裏面, 之前都有睇網上介紹㗎,網上話佢啲炸魚柳炸豬扒好食不過我呢两日喉嚨有少少唔舒服,就唯有試左蕃茄豬扒先啦 。之前喺網上都已經知道呢間餐廳嘅份量好大嘅,我又傻下傻下唔記得叫小飯喎,所以最後其實我真係冇食曬,係有少少剩。呢度食物唔知道會唔會都偏鹹?但係豬扒都煮得好好食,呢度午餐之外其他嘢係冇得加12蚊跟嘢飲嘅,不過普遍嘅澳門茶餐廳都係咁,套餐只會係跟例湯。我又唔想叫午餐喎所以就散嗌啦,凍飲十八蚊 個飯先至係35所以我成日覺得喺澳門飲嘢真係好貴呀而家埋單,蕃茄豬扒飯35/凍檸茶18盛惠53如果我係選擇喺氹仔其實呢個價錢都食到一個飯一杯嘢飲,只不過份量可能就冇咁大啦。同埋我係想食下新嘢咯要讚一下呢間嘢佢嘅飲管係紙嚟㗎

而家埋單,蕃茄豬扒飯35/凍檸茶18盛惠53
同埋我係想食下新嘢咯