2023-12-04 171 views
Coast 係一間性價比好高嘅餐廳,食物嘅份量都好大,而且係酒店級數嘅食物水平。如果同朋友慶祝可以提前訂位,酒店嘅職員會好細心,幫你預訂一個比較好嘅位置,而且會送返一件蛋糕,同影一張拍立得比你留念。Coast 嘅pizza 都係純人手製造,而且會放落烤爐度即場製作。如果對於有選擇困難症嘅人,不妨嘗試佢哋嘅hidden menu, 就係兩款口味嘅Pizza雙併,但係價錢會計貴嘅口味,menu 冇寫,但可以同職員提出。除咗Pizza之外,餐廳嘅葡國菜都好值得一試。如果有美高梅會員卡,可以按等級打折,所以買單之前記得同職員講返。

Celebration
Birthday
  • pizza
🐶澳門之旅EP3🇲🇴📍第三站:濤岸(路氹城)🍽中午掃完街 夜晚就搵翻間餐廳食飯啦🙌🏿本身諗住食葡國菜嘅 可惜想食嘅都已經full booking我哋就食唔到🥹最後小妹嘅澳門親戚朋友推介食濤岸呢間系位於美獅美高梅酒店入面嘅地方闊落 環境精緻店員服務亦好好不斷都有幫手refill水 見到隻碟裝咗蠔殼又幫你換😙整體感覺良好 坐得幾舒服-點菜後會先送咗兩碟餐包想要嘅可以嗌refill小妹冇食到 屋企人話幾好食麵包焗到微微脆口 入面好軟熟😚另外有牛油同番茄莎莎配搭嚟食細佬就好鐘意 佢一個人KO咗成碟😳-㋡ 精選生蠔(12隻) $458比佢個價錢嚇親 真心幾貴🥲生蠔size正正常常 佢唔系creamy嗰種 食落鮮甜爽口帶有溫和嘅海水味 鹹味唔會過濃👍🏿洗得夠乾淨 完全冇蠔殼碎質素唔差 但冇話特別驚喜🙌🏿有兩款sauce配嚟食一款系紅醋汁 另一款辣辣地兩款都麻麻 唔使點都夠味開頭食好curious點解佢冇檸檬食到最後先發覺原來個袋仔裝住嘅系檸檬😂咁樣就唔怕吱到啲檸檬核落隻生蠔度 幾細心🥰可惜我哋大家都傻下傻下冇留意食晒都冇吱檸檬汁🤣味道: 7.5/10性價比: 6/10-㋡ 羽衣甘藍沙律 $138羽
🐶澳門之旅EP3🇲🇴
但呢間都有馬介休
一於嗌嚟試下啦😆
馬介休其實系鱈魚經鹽醃製而成嘅
通常都會用嚟整炸馬介休球或者系薯絲炒馬介休等等嘅菜式
今次呢碟薯絲馬介休主要用薯蓉、炒蛋同橄欖
調味適中
味道: 7.5/10
性價比: 7.5/10
㋡ 海鮮燴飯 $218
呢個燴飯好足料🤩
上面好多海鮮 有一隻大蝦、兩粒帶子、魷魚粒 仲有好多青口同蜆😆
帶子好鮮甜 而且唔韌😚
推薦指數: 3/10
直升機指數🚁: 6個伏/10
呢個價錢真系唔值😅
餐包
精選生蠔(12隻)
羽衣甘藍沙律
煙三文魚牛油果多士
海鮮燴飯
海鮮燴飯
2023-02-11 814 views
今次嚟咗呢間氹仔MGM食飯。初時以為食西餐為主。但係喺店裏面我哋見到有啲葡國食品。我哋又好想食葡國嘢。估唔到超高水準。仲要好優惠,價錢合理CP值高。頭盤,酒店附送呢個麵包。唔好以為平平無奇。麵包暖笠笠。外脆內軟熟。加埋個蕃茄醬舔舔脷絕對係好嘅開始。馬介休超好味,好回味。外邊外邊揸得啱啱好,完全唔會好硬。裏面軟滑。直頭想encore。青口,細細粒好好味。⭕️非洲雞🐔🐔味道有少少辣,但係佢個外皮係做到好脆口。雞肉嫩滑。味道亦都好驚喜。⭕️豬腩肉蜆肉配白飯
仲要好優惠,價錢合理CP值高。

絕對係好嘅開始。

馬介休

青口,細細粒好好味。

⭕️非洲雞🐔🐔味道有少少辣,
但係佢個外皮係做到好脆口。雞肉嫩滑。味道亦都好驚喜。

⭕️豬腩肉蜆肉配白飯

2023-02-08
2020-11-10 1337 views
自從各大酒店餐飲打折後,係酒店覓食次數又增加左,是因分分鐘平過街食。今次試既就係位於美獅美高梅入面「濤岸」,主打美國加州美式美食,份量夠大又足料,適合同一大班朋友或者屋企人食飯,呢到更加係慶祝生日聖地,感覺當晚除左我地之外都係慶祝緊生日,餐廳特別有服務員用相機影相送番比你紀念,氣氛相當唔錯。有興趣既朋友仔,優惠期間記得提早預約,當晚現場幾full下。.是日餐點:精選生蠔 (6隻 $188)八爪魚沙律 ($138)蝦肉卷餅 ($138)龍蝦薄餅 (細$118)朱古力蛋糕 ($68).餐前麵包有點大😅,不過搭配住牛油或者自家蕃茄醬又真係幾好味。前菜沙律有八爪魚、洋蔥、薯仔、橄欖、鷹嘴豆、香芹、檸檬汁等組合而成,同我想像中有些少出入,八爪魚份量不多,口感較普遍,相反薯仔個類澱粉質超標😅。生蠔正正常常,當日質量還算新鮮,中間個舊係包裝得靚靚檸檬🍋😂,你地又估唔估到呢!.Taco由脆脆卷餅包住烤蝦、捲心菜、芫荽及芒果莎莎,跟牛油果醬同蕃茄他他醬兩款配搭,整個口感豐富又清爽🥰,個人建議即上即食,保持到餅底脆,放耐多陣濕左食到有啲狼狽。另一款覺得唔錯既係龍蝦薄餅,熱辣辣仲有芝士拉絲,基本上以龍蝦雜菇
是日餐點:

精選生蠔 (6隻 $188)

八爪魚沙律 ($138)

蝦肉卷餅 ($138)

龍蝦薄餅 (細$118)
朱古力蛋糕 ($68)

Taco由脆脆卷餅包住烤蝦、捲心菜、芫荽及芒果莎莎,跟牛油果醬同蕃茄他他醬兩款配搭,整個口感豐富又清爽🥰,個人建議即上即食,保持到餅底脆,放耐多陣濕左食到有啲狼狽。另一款覺得唔錯既係龍蝦薄餅,熱辣辣仲有芝士拉絲,基本上以龍蝦雜菇為主,雖然龍蝦肉不多,但確實味道唔錯😋。遠遠望到吧台後係現場即烤pizza,視覺享受左先啦!
最後飯後甜品朱古力雪糕,非常之美國style,螞蟻人會很喜歡。整餐晚飯出菜率夠快,約十多分鐘放滿一枱,隨意叫左白酒紅酒各一淺嘗,質素亦不錯。無太大驚喜感,但總體味道不錯,性價比算高👍👍。

_
⭐️ 需加一服務費
2020-07-27 806 views
I was excited when I found out there is a good option for American food. Boy was I disappointed. Although the menu there offers a decent amount of American food, the food there is mediocre. It tasted like mass produced food from a factory. If anyone of from the states, this place tastes like Applebee’s. Home cooking probably can taste or even better than here.
2019-12-19 1028 views
澳門美食多籮籮,氹仔路環都大把好西小店,令人回味無窮。去左咁多次,今次想特別分享MGM Cotai嘅自助早餐,餐廳叫濤岸。自助早餐 (MOP 185)。早餐選擇十分豐富,而且地方夠大,唔會有好迫同隔離位好貼嘅感覺。濤岸本身喺一間美式餐廳,有大量嘅腸仔、煙肉、茄汁豆。另外佢有好多新鮮嘅麵包供應,連法式西多都有 😋 為咗照顧黎自唔同地方嘅顧客,佢哋仲有現場即煮嘅粉麵,全部份量十足!!

2019-12-07 1017 views
唔洗做⋯嘅時候,我鐘意追吓星😂今次我追到去澳門美獅美高梅MGM🥰見到啦🎉👏🏻👏🏻白色眼鏡框、爽朗嘅笑容⋯⋯我今日追到嘅🌟⭐️⭐👨‍🍳️🌟🌟⭐️係「濤岸」主廚顧問Graham Elliot🥳.The Coast以美國西岸風味為主打。熟悉Graham嘅,當然知道佢對菜式配搭係有幾咁鬼馬、多諗頭、創新,多玩法⋯⋯所以係The Coast食到嘅一定係外型搶眼又或反轉固有概念的特色食物🥰🥰🥰.呢碟新派凱撒沙律🥗以「加州菜系」為基底,添加一些「土生葡菜」的特色。將外層烘到金黃鬆脆嘅法式甜點包配蘿蔓生菜苗、白鯷魚。鬆脆麵包入面包住凱薩沙律醬,一口咬下,豐富的醬汁令口感變得層次感分明。😋👍👀.仲有~蘆筍沙律配黑豆、臘腸及蜆。混合地道食材,配出地道特色,臘腸肉香味突出、蘆筍爽甜⋯💯夾。.即叫即製熱騰騰嘅BBQ CHICKEN PIZZA 🍕半溶芝士可以拉得高高,要用刀才能切得斷 🤤餅底軟硬適中,入口輕柔鬆軟,加埋濃郁惹味醬汁同比例均勻嘅配料。不會搶過風頭,既吃得出薄餅底的麵粉香,亦能嘗到醬汁配料的味道組合。👍👍👍.~墨西哥蝦肉卷餅🌮配芒果莎莎。莎莎醬美妙之處;自然甜味中散發一點點微酸配上爽口的蝦肉,滋味搭配🥭
~墨西哥蝦肉卷餅🌮配芒果莎莎。莎莎醬美妙之處;自然甜味中散發一點點微酸配上爽口的蝦肉,滋味搭配🥭🦐
~龍蝦🦞多士配芥末醬,味道鮮明😋口感嫩彈!
~好fresh羽衣甘藍配上烤南瓜及石榴籽。清爽酸甜好開胃🥗
「濤岸」Sharing Plate概念美式風格餐廳 ,最啱約朋友食飯又或家庭聚會👏🏻👍🥰
2019-11-17 742 views
我對澳門真係又愛又恨😣愛係因為次次黎都有好野食,恨係因為次次黎完都會肥左。真係矛盾⋯⋯🌟美式早餐一份炒蛋、煙肉、香腸、沙律菜、薯餅、鳳梨味乳酪、燕麥片、蜜瓜果汁🍹、麵包x3、脫脂奶)🌟白朱古力班戟配焦糖香蕉🍌好鍾意食呢間店,吃膩了粵菜可以來這裡嘗試點新鮮的,美式早餐真的很大份,兩個人食都可以食得好飽,幾抵食。鳳梨味乳酪非常清新又開胃,比原味的好很多,推薦嘗試一下哦!滿意滿意!店員服務態度也極好,食得很開心😃。
🌟白朱古力班戟配焦糖香蕉🍌
2019-10-26 274 views
美國餐廳🍴食美式早餐🥣~好大份,一個食一個餐系食唔曬😂三個人上上面嗰d份量真係好飽🤪不過味道又真係幾好wor😋令人回味😚麵包類還是我的最愛🤩😍就是楓糖三明治太甜了一點,其它都非常好喔👍
2019-10-20 292 views
美國餐廳😋新嘗試❤️🌟墨西哥蝦肉卷餅配芒果莎莎🌟skirt steak🌟popcorn🌟宮保帶子配焦香西蘭花苗及薑🌟波士頓龍蝦配蝦及海膽🌟焦糖榛子香蕉船配櫻桃🍒🍌
2019-07-30 666 views
Ok la no too bad but could be betterThe food is fine but the service could be better and make guests feel more comfortable to have meal here

2019-06-01 1151 views
去澳門不外乎係賭同賭,同朋友睇完之後,差唔多時間搵食就要番香港!估唔到美高梅都有唔太貴既野食 👍🏻 我地一行10人,要搵位都幾難!最好都係早早地食!朋友們拎左位,我地好快就到!因為有小朋友,侍應放我地入最尾長枱 👍🏻👍🏻我地叫左大量既野,首先係羽衣甘藍沙律燒豬腩,勁似我地既燒肉配泡菜露荀沙律安格斯漢堡,呢個我地叫左兩份!勁受歡迎,兩個小朋友食左勁多!薯條炸到好脆口!大家掙食 🤣炸雞飯西班牙海鮮炒飯燒牛肩海鮮 pizza龍蝦 pizza

我地叫左大量既野,首先係羽衣甘藍沙律

燒豬腩,勁似我地既燒肉配泡菜

露荀沙律

炸雞飯

西班牙海鮮炒飯

燒牛肩

海鮮 pizza

龍蝦 pizza
2019-04-20
懷著七個月的女女到澳門Babymoon,這次應該是我生產前最後一次來澳門吃喝玩樂啦!約了在澳門的朋友吃晚飯,他們知我喜歡吃漢堡,便推介了這間餐廳。我打開餐廳的網頁一看,便看到Chef Graham 的照片了~ 大概是我和老公都太喜歡他和Gordon Ramsay 一起主持的烹飪節目吧,即時變得非常期待這次的聚會!七時到達,星期五的晚上來說客人都不少。我們先用ipad 點了飲品,店員見我有身孕,主動建議一個熱紅棗龍眼茶給我,還說是低糖版。點了餐飲以後,店員再奉上了一籃爆谷,是咸的爆谷,帶點芝士粉,不是非常脆的那種,卻是很好的下酒小食。我們一行四位成人加一位小朋友,點了以下菜式:羽衣甘藍沙律:蔬菜很新鮮,還有細細粒的芒果及石榴肉,醬汁亦是酸酸的,小朋友都愛吃。黑松露薯條:愛吃炸物的我,實在大愛這裡的薯條!非常非常的香脆,即使放久了亦能保持爽脆,實在不能停口!黑松露醬味道香濃,不過吃多了還是覺得有點膩。烤雞Pizza:Pizza的餅底鬆軟可口,鋪面的芝士不算太多,不會太膩,但配料非常多,口感很豐富,而且可就自己口味另加Tabasco,辣椒碎及芝士粉。招牌Burger :果然為招牌burger

七時到達,星期五的晚上來說客人都不少。
我們一行四位成人加一位小朋友,點了以下菜式:

羽衣甘藍沙律:

黑松露薯條:
黑松露醬味道香濃,不過吃多了還是覺得有點膩。

烤雞Pizza:

招牌Burger :
果然為招牌burger,很好吃,肉汁豐富,肉質是較淋身的一種,麵包鬆軟易切,分四份都沒有散開。
麵包質感很好,將漢堡拿在手裡吃到最後都可以。個人偏好咸味多一點,所以我認為包內的焦糖洋蔥稍為甜了一點。
伴碟的薯條非常香脆,蕃茄醬也毫不吝嗇地給你一整瓶 (雖然是可愛的小瓶裝),我們也沒有浪費,全部都吃光!
我試過很多粗同的漢堡包店,還是第一次見這樣的做法!

Nachos:
有些意外的是此店的Nachos 不是粟米片,而是香蕉片!配上五種醬料,芝士醬還是暖暖的!的確不錯!

野菌白汁闊麵:
醬汁豐富,味道不算太濃,麵質較硬有咬口,配料份量尚可,不過比起其他食物,意粉則沒太大驚喜。

總括來說,食物質素很高,大家都非常滿意,喜歡美國菜的朋友絕對值得一試。
服務亦算不錯,店員見到我們同行有小朋友,還主動遞上填色紙及顏色筆,讓我們幾位大朋友可以多點時間聊天。
生產完小寶貝後再來澳門的話我都會再來此店!
2019-02-22
  • burger
  • pizza
如果係澳門酒店黎講,呢個價錢絕對值得比,因為服務及食物味道已經值回票價!為慶祝友人生日,我地ordered個海鮮拼盤,而order之前侍應生亦會介紹今日既廚師推介,有咩特色酒類。我地唔開酒,叫左2杯non-alcoholic drink 。pineapples tea & elder flower tea。海鮮拼盤: 為左迎合東方人需要,有一份醬汁伴隨而其中有甜豉油的,好貼心。我覺得最好味係龍蝦隻鉗跟著就係蝦膏,前者啖啖肉鮮甜,後者充滿口感甘甜滿足。之後就選蟹腳,有鮮甜味咸度適中。仲有帶子用左甜椒汁好新鮮。要用醬汁既就有青口同蟶子,真係無咩味道。一個海鮮拼盤對2人份已經好full,食都用左1個鐘,但又想食熱野就唯有叫個fish and chips炸魚薯條。個炸魚一的都唔係鱈魚,竟然食到鮮味。。。好似係鱸魚掛,不過表面脆漿就厚左少少。而薯條當然係基本水準啦~期間不斷有侍應問你食物如何,而且不斷換碟清潔為你服務,仲笑容滿分,好貼心!

個炸魚一的都唔係鱈魚,竟然食到鮮味

餐前小食,咸牛油芝士味,勁正
Birthday
餐前小食,咸牛油芝士味,勁正
海鮮拼盤,有蠔,蟹腳,蟶子,青口,鮮蝦,帶子,龍蝦
2018-10-21 1433 views
澳門啤酒節一向比香港早開幕,本週四也趁秋高氣爽,出發到澳門參加 MGM Oktoberfest,抵達後先在 Coast 用餐。  加洲風味的餐廳環境迷人、氣氛又輕鬆;本年七月入住時,曾在這裡吃過 豐盛自助早餐,留下很好的印象,原來午餐也非常出色! 首先奉上的不是免費麵包籃,而是可口的爆谷;上面加了橄欖油及巴馬臣芝士粉,有特色又好吃。接著品嚐店內招牌推介的 羽衣甘藍沙律配烤南瓜及石榴籽 Kale with Roasted Pumpkin and Pomegranate Seeds ($88),營養豐富的羽衣甘藍口感難得不嚡,拌上又是非常有益的南瓜粒、石榴籽,以及沙律醬後,味道清新怡人,是款集健康與美味於一身的頭盤。 主菜選了又是招牌的 烤牛脊扒配黑豆、牛油果莎莎 Grilled Skirt Steak with Black Beans and Avocado Salsa ($288);牛脊扒肉質不及西冷、肉腿柔嫩,卻勝在肉味濃厚又有嚼頭,配上牛油果莎莎醬料,滋味豐富迷人,底下還有不少健康黑豆增加飽肚感。 甜品選了招牌推介的 菠蘿薄片配椰子雪葩及熱情果 Pineapple Carpac

甜品選了招牌推介的 菠蘿薄片配椰子雪葩及熱情果 Pineapple Carpaccio with Coconut Sorbet and Passion Fruit ($68),口味清新之極,加上一壺幽香伯爵茶,實在是飽餐後最佳選擇!

整體十分出色的一頓,下次大家遊澳門想找氣氛輕鬆的高質西餐,懂得怎樣選了吧?

2018-10-18
Dining Offer