2019-04-04 331 views
等巴士睇團購發現呢款小食,寫住天津非物質文化遺產,決定一探究竟,睇下係咪同大陸一樣味。.一間外賣店,無堂食位,見到主要分果子同薄脆兩種,果子即是油條,即叫即整。現場所見粉漿溝雞蛋煎成餅皮,灑上黑芝麻,反轉餅皮刷上醬同灑埋蔥花黑芝麻,鋪油條生菜,最後夾埋牛肉,卷埋原條塞入袋。🌯土雞蛋烤牛肉煎餅果子(團購價$27 原價$37)煎餅表皮微焦,味道較淡帶蛋味,feel到蔥花香,油條亦有咬口,咬多幾啖先食到堆肥牛,肥牛做到好入味但越食越鹹,夾埋生菜一齊食對我黎講都太重口味,我諗味道輕手啲肥牛份量重手啲會更好🤔。用澳門某外賣平台團購價27蚊買,食完飽左5成,我覺得呢個價試下係可以接受,原價有啲小貴。

🌯土雞蛋烤牛肉煎餅果子(團購價$27 原價$37)

土雞蛋烤牛肉煎餅果子

Waiting Time
8 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner