-去澳門 好似一定要食個豬扒包🥳之前上網睇到有人推薦勝利茶餐室的豬扒包🤪-豬扒包🐷($33)份量都幾大😉吉列豬扒幾厚身,肉質都算juicy😋包比較硬而脆😌但食落唔算好特別,都係普通豬扒包🥲-凍奶茶($21)奶茶比想像中好飲,口感順滑😗而且茶味都濃但$21一杯都幾貴😅-海南雞飯🐣($53)送明火例湯🍲個海南雞飯都不錯,雞肉有少少鞋身🥲不過勝在份量都幾多,食完好飽肚😀-其實澳門消費都幾貴,記得帶定多啲錢💰💵呢間茶餐廳都當地人去食lunch set😂-Name🏠:勝利茶餐室Location📌:新馬路營地大街94號價錢💰:豬扒包($33),凍奶茶($21),海南雞飯($53)

去澳門 好似一定要食個豬扒包🥳
之前上網睇到有人推薦勝利茶餐室的豬扒包🤪
豬扒包🐷($33)
份量都幾大😉
吉列豬扒幾厚身,肉質都算juicy😋
包比較硬而脆😌
但食落唔算好特別,都係普通豬扒包🥲

凍奶茶($21)
奶茶比想像中好飲,口感順滑😗而且茶味都濃
但$21一杯都幾貴😅
海南雞飯🐣($53)
送明火例湯🍲
個海南雞飯都不錯,雞肉有少少鞋身🥲
不過勝在份量都幾多,食完好飽肚😀

其實澳門消費都幾貴,記得帶定多啲錢💰💵
呢間茶餐廳都當地人去食lunch set😂
Name🏠:勝利茶餐室
Location📌:新馬路營地大街94號
2023-08-25 551 views
中午買完手信就去食豬扒包,已經3點幾唔駛等位。和朋友叫咗一個豬扒包一齊食'再加個多士。多士好快到,我怕肥冇食,等了4 5分鐘豬扒包,剛焗好的豬仔包好鬆脆香口,豬扒大塊夠厚又係剛炸好,配搭一流,就係要等半個鐘以上才上枱,想食嘅唯有等吓。
Type of Meal
Tea
2023-08-25 439 views
#29072023去澳門必食既豬扒包,好多時都去遊客區出名個啲食,呢間雖然無咁出名,但味道一啲都唔輸蝕😋😋😋勝利豬扒包同食開既有少少唔同。佢係吉列豬扒,香脆得嚟又唔會話硬。而且塊豬扒厚身,仲keep到肉質juice另外,去呢類型懷舊既茶餐廳,見到有細個好鍾意飲既紅豆冰🫘🧊真係兒時回憶!雖然主角係個豬扒包,不過杯好豆冰都好好飲。啲紅豆仲係一粒粒,唔會話溶爛曬。而且攪勻之後由白色變成豆沙色,就知道材料充足👍🏻👍🏻👍🏻
#29072023

紅豆冰
2023-07-29
紅豆冰
  • 吉列豬扒包
去澳門一定要試試豬扒包,今次我就去左勝利茶餐廳啦。當天好多人,我排隊等左約10分鐘左右有位。豬扒包$33厚厚既豬扒夾喺麵包入面,肉質嫩滑多汁,咬落去好有嚼勁。麵包本身都香脆到爆,同豬扒真係絕配!仲有佢哋特製嘅醬汁,食落好滋味,每一口都好滿足!如果你想抵食d,可以考慮下午2點半或之後去食下午茶,因為佢哋嘅下午茶套餐好抵!以豬扒包為例,如果你單叫一個豬扒包$33再加一杯凍飲$21。但係如果你食下午茶時段,只需$40,就可以有一個豬扒包同一杯飲品!真係超抵食嘅!另外,要留意餐廳有最低消費,每人要$18。
去澳門一定要試試豬扒包,今次我就去左勝利茶餐廳啦。

當天好多人,我排隊等左約10分鐘左右有位。

豬扒包$33

厚厚既豬扒夾喺麵包入面,肉質嫩滑多汁,咬落去好有嚼勁。

另外,要留意餐廳有最低消費,每人要$18。

• 豬扒包
2023-06-19 593 views
勝利茶餐廳地址:新馬路營地大街94號凍奶茶🥤 $21奶茶拉得很滑🫡,茶味都濃(我覺得比香港的奶茶好飲,但偏貴😂)豬🐽扒包 $33呢個出色過其他出名的豬扒包🤭;面包🥯外皮是鬆脆的;豬扒都算多汁,但一個人食完一個完全的豬扒包會好撐😂,個人建議share~法蘭西多士 $28呢個我幾鐘意🤭炸得幾香,牛油🧈量又足,雖然中間沒有內餡🤔,但我覺得好味的程度點蜜糖🍯就夠;蜜糖🍯任落🫡(我食很甜的)總體而言;環境很吵雜,很多人(但應該是因為好出名的關係)🫡;店員就不算太好禮貌,入去無位會叫你出番去🙌🏻;食物質素普通,去著名的餐廳我會簡去其他地方先😆;價錢就算正常吧🤣
勝利茶餐廳

凍奶茶
法蘭西多士
法蘭西多士
2023-06-09 413 views
看著隊伍不太長,別人排我也排🤣看門口海報才知道主打豬扒包的🐷🔎吉列豬扒包厚切大塊豬扒真的很有料👍🏻👍🏻👍🏻這是我目前吃過最好吃的豬扒包了上桌後熱氣騰騰,肉汁保留很juice🔎咖哩牛腩麵牛腩和薯仔都很入味咖哩濃郁好吃😋.🥤奶茶建議不要點了,我覺得香港更好喝😂
看著隊伍不太長,別人排我也排🤣
看門口海報才知道主打豬扒包的🐷

🔎吉列豬扒包
厚切大塊豬扒真的很有料👍🏻👍🏻👍🏻
這是我目前吃過最好吃的豬扒包了
上桌後熱氣騰騰,肉汁保留很juice

🔎咖哩牛腩麵
牛腩和薯仔都很入味
咖哩濃郁好吃😋
🥤奶茶建議不要點了,我覺得香港更好喝😂
2023-05-14 458 views
上網睇到人地介紹呢間豬扒包同埋咖喱係必食 係附近買完手信就特登行過去試下 係大三巴附近 大約行十至十五分鐘左右就會到 餐廳幾大 比較舊式既茶餐廳 餐牌選擇好多 有粉麵 飯 包類 我地叫左兩個豬扒包 一個係煎既豬扒包 另一個係吉列豬扒包 兩個豬扒包既豬扒都好大塊 同埋佢地既豬仔包係做得好脆好淋好好味 煎既豬扒煎得好香口 有肉汁 唔會好乾好鞋 另一個吉列豬扒炸到好香脆 好好味仲叫左碗咖喱牛腩麵 一上到枱好香咖喱味 牛腩好淋 佢地係用左粗麵 索晒啲咖喱湯好入味 估唔到會咁夾另外 仲叫咗個鮮蝦雲吞麵 呢個有啲失望 雲吞皮好厚 入面得好少蝦 好多豬肉 整體嚟講 呢間茶餐廳必食既係豬扒包同埋咖喱 價錢合理 值得一試

2023-04-10 481 views
啲通粉好似水無味🥲🙃🙃豬扒包好乾🫥🫥🫥坐得好唔舒服環境衛生都麻麻😑😑😑早餐入咗呢間食真係喊咗好彩之後食返好多好野補償我諗附近有好多更好既選擇呢
啲通粉好似水
無味🥲🙃🙃
豬扒包好乾🫥🫥🫥
坐得好唔舒服
環境衛生都麻麻😑😑😑
早餐入咗呢間食真係喊咗
好彩之後食返好多好野補償
我諗附近有好多更好既選擇呢

啲人話食豬扒包,一定要是勝利茶餐廳 今次澳門之旅特登為咗佢兜去澳門半島嗰邊去試試佢😆同其他出名嘅食肆一樣,一去到已經見到門口大排長龍😯以為要等好耐,點知又係等咗15分鐘都唔夠就已經可以入座,不過就要拼枱🤔菠蘿油 $11排隊嗰陣係櫥窗見到啲菠蘿包勁吸引😯所以就嗌咗menu冇嘅菠蘿油 (唔知有冇睇漏眼)之後上枱就知中伏😂個牛油同麥當勞早餐比個舊差唔多大 ,之後個菠蘿包外層淋曬 😅不過$11 算係咁,個故事教訓我哋唔好亂咁試嘢食🤣招牌豬扒包 $33招牌不愧係招牌 👍一上枱已經勁香 唔知係咪有菠蘿油做對比,即刻覺得 個豬扒包做到色香味俱全🤣豬扒大大舊咁😗炸得香酥之餘,豬扒可以保持到好juicy😍又唔會有太大油益味 凍唂咕 $21係香港茶餐廳未見依個term 難得嚟到又決定試試佢😂落order嗰陣我問待應係咩黎 佢話係tiramisu 上面嗰層嘢🥲我以為成杯嘢都係Mascarpone Cheese同可可粉嘅mixture 🙃開心咗咁耐原來佢係可可粉溝水😂不過都幾特別 幾解渴📍勝利茶餐廳地址:新馬路營地大街94號推薦:💛💛💛💛💛因為個豬扒包大好味了所以比5個心😂

菠蘿油 $11

招牌豬扒包 $33

凍唂咕 $21

📍勝利茶餐廳
地址:新馬路營地大街94號
推薦:💛💛💛💛💛
因為個豬扒包大好味了所以比5個心😂
港人係澳門食早餐,通常住嗰間酒店食埋,如果想當地揾間茶記,食返個港式早餐,即係一個餐包,餐包隔離有火腿蛋(或奄列)再有碗沙爹牛面,對吧,正吧,,,係澳門揾,吾係無,難少少,大部分澳門茶記好小有呢隻配搭。今日介紹你地呢間,有嘅,還不錯tim。餐包熱,入面仲有塊牛油,火腿蛋在旁,ok啦早餐尼講,心滿意足吧。再尼牛面你無望錯,呢度吾太多茶記有港式嘅大光面,佢地一尼就出前一丁㗎喇,又或者生面(即雲吞面嗰隻),你話係咪好吾夾,又吾太吖,我ok吖,沙爹牛係正常。尾位來一杯熱奶茶,good哂啦。呢餐吾係話要大讚好食好正快啲尼嗰款,係叫做食一下港式早餐,取其一早有飽肚滿足之感。呢間~呢餐~做到了。

呢間~呢餐~做到了。
2021-10-30
$45 (Breakfast)
哪天是周六,一大早,去了這個在議事亭附近的“勝利茶餐廳”吃早餐,它在openrice澳門的茶餐廳類別也排行第六。我們點了兩份早餐,一個是“豬扒包”,一個是“西多”(法蘭西多士/土司)。香港人一般很少早餐吃西多及豬扒包的,但來到澳門,土豪點也不過分,但西多有點失望,它雖然蛋漿的份量適中,也確是煎得很漂亮,牛油夠大塊,但多士裡沒有餡,譬如花生醬,所以下口時不夠香。豬扒包不錯,炸得很好,豬扒還很嫩很脆,但說不過是超棒的哪種。可是吸引眼球的,其實不是我們面前的那兩份早餐,是旁座的哪兩位小姐的早餐,有恐龍一樣大的餐包,她們把滑蛋放了進去,變了一個超大的雞蛋三文治,還用刀叉以鋸扒的方式進食,哇,真的不得了,下次要點,但我一定會用手唷!

2019-10-26
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$40 (Breakfast)
2019-10-28 783 views
這家店看似有多年歷史 環境裝修比較懷舊一點門面還貼著大眾點評精選餐廳/年度好評🤔所以就決定一試吧 找了一個卡位坐算是舒服的·早餐A HKD$45這個餐火腿煎蛋+牛油餐包+自選麵食+飲品麵食選擇沙嗲牛肉及五香肉丁 賣相一般味道很淡沙嗲顏色很淺色 飲品味道有點淡感覺怪怪的職員的服務態度不太好 廣東話的招呼兩句就算了但說國語的就像大爺般招待 360度態度轉變的樣子搞什麼鬼? 客人不是要一視同仁嗎? 令到感覺不太好喇真的不會有下一次

這家店看似有多年歷史 環境裝修比較懷舊一點

搞什麼鬼? 客人不是要一視同仁嗎? 令到感覺不太好喇
真的不會有下一次
2019-10-23
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$45 (Breakfast)
2019-08-29 1044 views
難得放假到同一大班朋友 澳門一天遊, 去到目的地 已經喺中午時間肚仔餓, 去位於新馬路嘅勝利餐廳食好西 入到去梗係食呢度 出名嘅豬扒包啦見到已經流曬口水啦,食落去不得了,原來係我鍾意食吉列豬扒, 脆卜卜的豬仔包,包住 脆卜卜熱辣辣的豬扒 ,簡直一試難忘, 價錢都只不過係33蚊,絕對超值抵食另外 , 這裏西多士🍞 沒有花生醬餡 ,這是我鍾意食的味道 ,所以覺得特別好食 另外 ,咁熱嘅天氣,加埋一杯凍檸樂 ,簡直係絕配, 今餐真是好滿足😚😚

入到去梗係食呢度 出名嘅豬扒包啦

, 價錢都只不過係33蚊,絕對超值抵食

另外 ,咁熱嘅天氣,加埋一杯凍檸樂 ,簡直係絕配
, 今餐真是好滿足😚😚
2019-08-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
  • 豬扒包
同朋友話想食豬扒包,甘系有左呢次澳門之旅,食個下午茶喇。*地理位置:營地大姐94號,都系大三巴附近,唔算遠,間鋪都幾好搵。*餐廳環境:其實關於環境我覺得點評港澳嘅茶餐廳都唔需講多喇,每間都系甘架*服務態度:店員都很忙,但至少態度都幾好*菜品味道:下午茶set好似系40+MOP,性價比好高,豬扒包加杯奶茶。奶茶好絲滑,茶味足,黑白淡奶定嘅比例用得好,整體味道好正。豬扒包用左超級厚嘅肉,睇我張圖片可以睇出來,好抵嘅。其實如果系遊客嘅話,兩個人吃一個都得,畢竟仲可以試下其他嘢。*最後總結:勝利甘耐以來都系我最中意嘅澳門茶餐廳,從前系,而家系,以後都系架~
同朋友話想食豬扒包,甘系有左呢次澳門之旅,食個下午茶喇。

*服務態度:店員都很忙,但至少態度都幾好

• 猪扒包
2019-06-04 950 views
上個禮拜去體驗港珠澳大橋,交通真係超級方便 ,去到澳門都已經下晝,梗係去澳門地標噴水池,其實噴水池後面有條街叫做營地大街,這裏有一間茶餐廳叫🎈勝利茶餐廳,我都唔知佢哋開咗幾耐,應該開咗好耐 ,我響九零年在澳門生活嘅時候,仲記得應該有幫襯過呢間茶餐廳,所以今日就入去回味一下昔日嘅味道😁睇睇餐牌,而家嘅價錢根本就同香港一模一樣,即係好貴啦😣,記得以前,呢度嘅價錢同香港是有一定嘅落差,起碼都有成40%嘅,而家已經有重大嘅改變,冇辦法啦, 餐廳都坐滿人👭👭叫咗個鲜牛治配奶茶,味道就同以前應該係一模一樣,但係牛肉方面就好似少咗啲, 再叫多個雪菜肉絲麵配咖啡,雪菜肉絲麵真係好細碗,雪菜好多肉絲好少, 但係杯齋啡就真係冇得頂👍, 冇辦法啦,現在澳門百物騰貴,只有無耐接受囉👌😁

睇睇餐牌,而家嘅價錢根本就同香港一模一樣

冇辦法啦,現在澳門百物騰貴,只有無耐接受囉👌😁

2019-05-31
$50 (Tea)