2023-05-29 296 views
行過花城,發現咗呢一間葡國菜,感覺好似茶餐廳咁樣,但係入邊食物嘅質素都唔錯。叫咗三款嘢食,包括咖喱豬扒焗飯、豬手配薯條、葡汁焗雜菜。咖喱豬扒飯嘅豬扒好大塊,不過執同飯呢就少咗啲,但整體都幾好味。豬手配薯條係十分之好味,個豬手炸到好脆,本身有醃得好入味,佢仲配左一個特別小小嘅酸酸辣辣嘅汁,個汁係令到成件事昇華咗。葡汁雜菜嘅葡汁亦都好豐富,入邊有好多款唔同嘅蔬菜同菇類,個汁又好足夠,可以用來撈飯嘅份量。加埋三個餸,都係二百幾蚊,都真係唔錯!大碟又抵食👍🏻👍🏻
叫咗三款嘢食,包括咖喱豬扒焗飯、豬手配薯條、葡汁焗雜菜。

加埋三個餸,都係二百幾蚊,都真係唔錯!大碟又抵食👍🏻👍🏻
2010-12-21 2853 views
一心諗住去氹仔喜蓮食早餐,係酒店坐的士去到先發現無開門!極失望之制,個的士哥哥話有好介紹,跟著就車我哋去附近嘅余榮記,佢話佢哋啲的士大佬好多都係嚟呢度飲茶。到達時已經見個舖頭人山人海,可能今日又係澳門回歸假期,所以人都特別多,好彩都係等咗一陣就有位。今餐叫咗雪菜肉絲米粉,火腿腸一丁,豬扒一丁,餐蛋治,奶茶及華田。全部嘢食都掂!尤其雪菜同個豬扒!早餐之選。埋單$93,算貴。但我哋如果係酒店三個人食都要過百,但質素一定無呢度咁好。第日係氹仔酒店住又多一個選擇啦!
2010-12-20
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$30 (Breakfast)
  • 雪菜肉絲米粉,豬扒一丁
2008-11-14 1552 views
住濠景花園經常走去食, 推介為乾免治豬肉飯(好過牛肉), 其他葡菜都不錯唯一缺點是越來越貴, 差不多40元以上一碟(沒飲品), 奶茶又帶苦, 凍奶茶更甚. 午餐的質素太過參差, 有時好過香港茶餐廳, 有時差到七彩, 好難評分.

$45 (Lunch)
  • 乾免治豬肉飯