有啲掛住喺日本嘅布甸,所以就是試左依一間喫茶cafe,果然冇令小編失望,除咗播啲甜品給人之外,令到佢哋嘅蛋包飯都係另一賣點,之前真係都大埔分店,而家連銅鑼灣都有,真係方便大家去試吓同朋友兩個人叫咗咖喱牛肋肉蛋包飯,職員會另上咖喱汁,另外佢都會俾啲時間你哋影吓相,之後就會係你面前切開個蛋,啲蛋漿就會慢慢流落嚟,至於蛋包飯裏面嘅飯就係蕃茄炒出嚟嘅,再配上咖喱汁其實味道都唔錯,雞蛋亦都好滑,同埋鰻魚玉子蓋飯,玉子卷做得好厚身,而且好滑同好重雞蛋味,鰻魚味道都唔錯,冇骨嘅,小食我哋就叫咗個南蠻炸雞,炸雞好鬆軟,另外再配上南蠻汁再加沙律醬同生菜絲最後就係日式布甸船,呢個甜品超級人,除咗有日式焦糖雞蛋布甸之外,仲有Lotus 焦糖芝士脆餅,一層一層芝士醬再夾lotus餅碎,依兩個甜品都係小編最愛,食完之後好滿足!飲品方面,我哋就試左草莓沙冰同焙茶麻薯沙冰,兩杯飲品都好特別,而且都好適合打卡!😎

同朋友兩個人叫咗咖喱牛肋肉蛋包飯,職員會另上咖喱汁,另外佢都會俾啲時間你哋影吓相,之後就會係你面前切開個蛋,啲蛋漿就會慢慢流落嚟,至於蛋包飯裏面嘅飯就係蕃茄炒出嚟嘅,再配上咖喱汁其實味道都唔錯,雞蛋亦都好滑,同埋鰻魚玉子蓋飯,玉子卷做得好厚身,而且好滑同好重雞蛋味,鰻魚味道都唔錯,冇骨嘅,小食我哋就叫咗個南蠻炸雞炸雞好鬆軟,另外再配上南蠻汁再加沙律醬同生菜絲