之前係九龍灣返工都成日去Megabox食呢間連鎖Pizza&Pasta😄覺得都幾有水準,估唔到入黎青衣探朋友佢都推介黎食晚餐😮門面一貫用咗原木系,加上Pizza的logo共享美食的快樂,入面既位都係紅紅綠綠幾鮮色有活力🛖牆上面仲掛住墊Pizza既木板,帶點玩味新奇掀開餐牌都好多選擇,除咗Signature既龍蝦pizza,仲有其他Pasta同埋煎扒📔飲品方面有齊cocktail /mocktail/精製咖啡等等,不過最後都係覺得2人餐最抵食2人餐基本只需$398就有兩個頭盤、一份意粉同埋一款Pizza或主菜📜仲可以用半價加配所有飲品,每個項都最有四款選擇,食多幾次都唔怕會重覆🦞龍蝦湯 | 8/10一攪開就有濃厚既龍蝦香湧出,用咗真材實料先會熬到咁深既顏色,口感偏濃稠有滿足感,仲有一粒粒既龍蝦肉,肉質唔會過熟仲有獨特鮮甜味😋🍄芝士焗釀大啡菇配香草蕃茄汁 | 7.5/10已經有大份量既湯,另一款頭盤就揀前菜小食,大啡菇浸沒係蕃茄汁既海洋入面🍅上面仲覆蓋住鹹香既芝士,切開一咬仲有驚喜,原來仲有碎菇係中間,令成個鮮味同層次感都提昇咗🍝紅酒燴和牛肋肉配蜆殼粉 | 7.5/10和牛肉粒帶小小筋,食

🦞龍蝦湯 | 8/10

🍄芝士焗釀大啡菇配香草蕃茄汁 | 7.5/10

🍝紅酒燴和牛肋肉配蜆殼粉 | 7.5/10
和牛肉粒帶小小筋,食落柔軟又有油脂香,蜆殼粉都熟,不過就有點嚼勁🍖個人偏愛軟身d,掛汁能力好強,食落幾上癮

🍕炸軟殼蟹明太子醬Pizza | 8.5/10
一隻大大既炸軟殼蟹騎住Pizza出場,新鮮出爐輕易一拎就有拉絲芝士效果,蝦肉夠爽彈,麵團有足夠時間發酵,食落好鬆軟但唔會過飽滯住🦀重點既炸軟殼蟹外脆內香,肥美的膏香溢滿嘴巴

🍫榛子朱古力 | 7/10
果仁味稍稍被忌廉蓋過,愛好甜食的人會感到幸福

🍷Sangria Red | 7.5/10
輕酌一杯的人必點,紅酒加上橙汁和檸檬汁有點酸味去除澀味,再加上梳打水有汽泡感
2022-09-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)