2023-02-02 235 views
天氣凍,就想去食辣嘢,今次來到將軍澳中心既十二味試下。聽講佢哋既川菜都幾正宗。🐠酸菜魚配桂花冰釀$81酸菜魚份量都幾大,不過酸菜冇咩味,魚都幾滑無骨。另外酸菜魚入邊都有少量嘅菇同萵筍,萵筍爽,比較特別嘅係鍋上面有幾片菊花點綴,有中國特色。底部亦有紅薯粉,都好入味。🍶至於桂花冰釀我就完全唔識得欣賞,味道比較怪,口感會有一堆細沙既感覺,味道較淡。牛肉麻辣香鍋配可樂$64🥙麻辣香鍋味道濃郁, 大大碟,有蓮藕、薯仔片、木耳、芽菜配搭埋一齊炒,有鑊氣而且爽口。🌱前菜木耳只要叫午餐就會送前菜,酸度合適,開胃,而且爽口。味道方面都不錯,食物份量又多,中午幾抵食。不過服務態度就有少少差。入去食個時見到旁邊有好多空位,中間就啱啱有食客食完但枱都未執,佢就叫我地坐個度。問佢可唔可以坐旁邊既位,又唔理我哋🙄,係要我哋坐埋個堆人入面😅同格離超近👎🏼

🐠酸菜魚配桂花冰釀$81

牛肉麻辣香鍋配可樂$64

🌱前菜木耳
只要叫午餐就會送前菜,酸度合適,開胃,而且爽口。

2023-01-28
$73 (Lunch)