2019-06-12 1087 views
今日突然好想食韓國野, 就去左瓊華Goobne食烤雞, 貪佢無咁熱氣但又有炸雞口感罪惡感都少d! 點知上到去見到有新野, UFO Fondue, 岩哂~唔洗諗即刻試! 9點零鐘先上到去, 入面仲有好多客但門口已經唔洗點等位~太好啦~睇menu都覺得好吸引, 隻隻味都想食。UFO Fondue依個fondue勁豐富, total有16隻雞鎚, 可以係六款口味入面揀兩款, 我地揀左甜辣味同三重芝士味, UFO盤中間係三種唔同既芝士混埋一大堆, 未開火之前既樣已經好有睇頭!!開火之後keep住攪拌, 慢慢就溶哂混和埋一齊成為超邪惡芝士熔岩!!拉絲可以拉到好長好長, 而且依個份量絕對夠你點16隻雞鎚有餘呀咁大兜芝士醬係面前, 肥都要點啦三重芝士味, 每隻雞都鋪住滿滿既芝士粉。甜辣味, 醬汁調味唔錯, 濃濃既醬汁焗到外皮入哂味。雞鎚肉唔會韌, 醬汁既甜味比辣味更強, 嗜辣既我覺得唔算好辣但係夠哂惹味, 如果喜歡辣既朋友可以揀佢既火山味烤雞, 佢餐牌用辣椒仔黎顯示辣度, 甜辣味有1隻辣椒仔, 而火山味就有5隻, 足足5倍辣度, 我因為驚太辣食唔到無叫到, 大家有興趣可以挑戰下另外佢既雞放係ufo盤

睇menu都覺得好吸引, 隻隻味都想食。

UFO Fondue

咁大兜芝士醬係面前, 肥都要點啦

三重芝士味, 每隻雞都鋪住滿滿既芝士粉。

甜辣味, 醬汁調味唔錯, 濃濃既醬汁焗到外皮入哂味。

另外佢既雞放係ufo盤邊既設計好好, gas爐一路煮芝士既同時又會一路烘熱d雞, 因為只係微微烘熱所以又唔需要擔心佢會燶, 令你可以食到keep住熱辣辣既烤雞

依個重量級蛋卷又一吸睛之作
包得好好唔會好鬆散, 用筷子夾黎食無難道~ 如果你個口夠大, 建議你一啖啪落口, 厚厚既卷蛋加埋好香既麻油味粉絲, 仲有唔同口感既配料, 所有野加埋一齊食好夾好好味, 而且一啖食哂唔怕佢跌到周圍係
佢仲有個醬汁比你點, 但我覺得唔洗點汁個味道已經好豐富啦!

夾起唔會散

其實佢個ufo fondue份量已經好多, 兩個人share都夠飽, 只不過我地為食想食多個蛋卷~~ 多人share一齊食又可以叫多個食多兩隻味, 仲有啤酒買2送1, 最岩用黎配烤雞, 讚呀

2019-06-07