2020-09-29 673 views
K11 Musea 開咗間好靚又有藝術氣息嘅CAFE,入面有草間彌生、村上隆、KAWS等等嘅展品!除咗展品之外仲有Cafe食!(成件事好有藝術氣息!)Artsy Print Coffee藝術打印咖啡 $88難得嚟到藝術Cafe梗係要叫番杯打印飲品喇!我就揀咗Van Gogh 梵谷嘅 The Starry Night!原來係將顏色打印上一層厚厚嘅忌廉上面,超超超好飲!忌廉下面就係凍朱古力,濃濃朱古力加埋忌廉飲落香滑𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢,奶蓋好正啊!Rigantoni Bolognese 波隆那肉醬通心粉 $158本身我自己好鐘意食Bolognese,通心粉比較粗身食落特別有口感,而且配合肉醬,可以令啲肉醬入埋通心粉中間,每一啖都有通心粉又有肉醬,食落煙韌又入味!Curator Style Pizza 招牌莎樂美腸薄餅 $78薄脆餅底,烘焗到脆卜卜好食!而每塊薄餅都有一片莎樂美腸,再配合啲芝士,有少少拉絲感覺!Chicken Lollipops With Baked Buffalo Cheese 酥脆雞鎚配水牛芝士醬 $58造型好得意,一碟用四隻雞鎚!炸雞鎚好嫩滑,加上水牛芝士醬都好

Artsy Print Coffee藝術打印咖啡 $88

造型好得意,一碟用四隻雞鎚!炸雞鎚好嫩滑,加上水牛芝士醬都好吸引!

Green Tea Latte 抹茶拿鐵 $79
2020-09-17