2019-07-20 2478 views
黎到夏天,保持美好嘅身形都好重要,做運動梗係必要啦。但係運動之後嘅用餐,都同樣重要。因為通常往往就係最吸收的時間,所以點樣可以平衡返做完運動之後,又唔會過分吸收多餘嘅脂肪都好重要。今日上左Mega Box 18樓,一間健身室入邊嘅Youni! 以前Youni 主打網上生意,有唔同嘅健身食品和餐單提供,到而家開咗好多唔同嘅分店,適合做完健身嘅朋友,或者係附近返工嘅人!餐單嘅選擇都非常之多,適合唔同健身目標嘅朋友印度烤春雞半隻春雞分量剛剛好,配上印度的香料調味,惹味又可口。雞肉可能會比較乾,但係調味搭救。食落去雞皮唔會過油!而配菜方面,有兩大球紫薯蓉,一大件南瓜及海量色彩繽紛的蔬菜。平時冇乜機會去食咁多唔同種類嘅蔬菜,所以這個餐單補充蛋白質之餘又可以有充足的纖維!菜單內有列明不同菜式的卡路里,讓你可以輕易地計算自己的運動量。我今日唔想食咁多,就叫咗個阿根廷牛扒牛油果羽衣甘藍沙律。阿根廷牛扒有少少韌,只有經過簡單的調味,反而羽衣甘藍沙律就比較出色,搶左牛扒鏡。加上牛油果、番茄仔等等蔬菜,加埋藜麥,夏天食好清新!沙律醬都係以提味為主,不會太邪惡。今日感受到,食得健康都好重要。原來唔需要過量的碳

餐單嘅選擇都非常之多,適合唔同健身目標嘅朋友

印度烤春雞

1938 views

今日感受到,食得健康都好重要。原來唔需要過量的碳水化合物,已經有好飽足嘅感覺。