2019-08-19 374 views
之前去荃灣食野經常路過呢間餐廳,但就無入過去。今次同閏蜜黎打卡,終於可以試下佢,滿是期待的。由於我地都食左brunch,所以只係叫左個長通粉同Lava toast。碟長通睇落好似好細碟,不過其實份量好多,我地3個人分享都剛剛好。味道酸酸甜甜,配上溫泉蛋, 口感滑溜。友人堅持要叫Lava toast ,小妹亦被流心2字吸引一上枱就急不及待試食。不過小妹並不喜歡竹炭吐司,總覺得竹炭味道淡淡的,而且口感輕飄飄,跟平時食嘅吐司口感好唔同。不過入面流心伯爵茶醬是很不錯的,唔會太甜,可以食多幾啖,加上雜莓同開心果碎,口感好豐富。另外,同閏蜜傾計又點少得一杯咖啡呢! 我地見到餐廳可以叫立體拉花,本身想3個人都叫黎試下,點知原來一枱只可以有一杯最後閏蜜們將quota俾左我於是我有一杯立體熊仔拉花嘅法式焦糖燉蛋latte, 勁香焦糖味。

蕃茄肉醬溫泉蛋意大利長通粉4

友人堅持要叫Lava toast ,小妹亦被流心2字吸引

伯爵茶流心吐司

最後閏蜜們將quota俾左我
法式焦糖燉蛋拿鐵

2019-08-18
$80 (Tea)
蕃茄肉醬溫泉蛋意大利長通粉4
伯爵茶流心吐司