2018-07-19 4168 views
今日男朋友心血來潮想食上海野,其實我想食住家飯,因為唔係好想出街🙈 結果,兩全其美,去咗老掌櫃買外賣返屋企!哈哈!其實不嬲都有食開,知係有咁上下質素。如果我地晚餐時間七點幾去既話,一定爆曬場🤦🏻‍♀️ 有機會等位都等成個鐘~ 外賣返屋企本身期望唔大,因為我地叫咗土豆燒牛肉,如果堂食嘅話係會放係一個好熱嘅瓦煲去保持溫度,但外賣會放入膠盒但係好彩,佢都可以保持質素,返去半個鐘先食都原汁原味✌🏻✌🏻其實睇落好健康,因為蘿蔔同土豆都佔三分之二然後,梗係唔少得雞絲粉皮,老掌櫃其中一個招牌菜唔係每間雞絲粉皮都好好食,呢間味道真係好濃,啲麻醬落得好重手,粉皮又唔會整得太膠,所以超級好食👍🏻👍🏻仲有一道餸係我男朋友鍾意嘅,就係羊肉餃,我本身唔太好羊但係都覺得幾好食。佢嘅樣肉都幾足料,咬一啖已經成口羊肉,如果本身對羊唔係太抗拒,我都覺得可以一試!總之,今次我都幾滿意,全部都係用保溫膠盒,雖然就唔環保,但可以循環再用嘛如果唔想成日食茶餐廳飯盒,老掌櫃外賣都係唔錯㗎🤣🤣🤣

其實睇落好健康,因為蘿蔔同土豆都佔三分之二

然後,梗係唔少得雞絲粉皮,老掌櫃其中一個招牌菜

如果唔想成日食茶餐廳飯盒,老掌櫃外賣都係唔錯㗎🤣🤣🤣
2018-07-19
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
  • 雞絲粉皮
  • 餃子