2021-04-17 2705 views
山林道餐廳林立, 呢間仍然可以全院滿坐, 就係因為選擇有玩味得黎味道又有水準💛 平日晚上黎到真係全院滿座, 好彩事先有訂位. 留意返餐廳而家10點收舖, 所以9點應該已經截單. 果晚有幾批人都摸左門釘餐廳用咗好多霓虹燈做裝飾, 比人既感覺好in好cyber餐牌唔算好長, 但對於一間細舖位既餐廳黎講選擇已經好多 餐牌上既野食名非常有玩味 要落足眼力同係openrice做足功課先知係咩; 不過有時有d surprise都幾好呀, 呢度俾我既感覺同信心係我可以同廚房講”surprise me”, why not?未試過成個餐牌全部小食都想食 食落去尤其炸物真係好出色🍗 跟住飲返杯濃菊蜜潤返喉就一流所以最後兩個放工好肚餓既女仔嗌小食仲多過主食, 嗌到成枱野-原條照燒吊筒🦑($68)令我諗起海洋公園小食亭燒得好香果d魷魚 呢隻🦑腍身多汁唔乾柴, 份量都好多件好抵食!全麻皆雞四隻🍗($40)原檢麻姐係芝麻而唔係麻辣, 不過都帶d香辣好惹味, 外皮金黃香脆, 內裡肉嫩多汁特式一口手卷四件 (帶子) ($88)手卷以咁既size同呈現方式出黎又幾特別🍙 刺身級帶子好腍滑鮮甜 最緊要係塊紫菜唔腍, 簡單

餐廳用咗好多霓虹燈做裝飾, 比人既感覺好in好cyber

餐牌唔算好長, 但對於一間細舖位既餐廳黎講選擇已經好多
餐牌上既野食名非常有玩味

未試過成個餐牌全部小食都想食
食落去尤其炸物真係好出色🍗 跟住飲返杯濃菊蜜潤返喉就一流

所以最後兩個放工好肚餓既女仔嗌小食仲多過主食, 嗌到成枱野

原條照燒吊筒🦑($68)
令我諗起海洋公園小食亭燒得好香果d魷魚
呢隻🦑腍身多汁唔乾柴, 份量都好多件好抵食!
原條照燒吊筒

全麻皆雞四隻🍗($40)

全麻皆雞四隻

特式一口手卷四件 (帶子) ($88)
最緊要係塊紫菜唔腍, 簡單加d沙律菜同沙律醬, 咁樣一啖可以食哂而唔會跌到周圍都係, 比平時既手卷要分幾次咬更方便

特式一口手卷四件 (帶子)

邪王炎殺黑龍意粉🍝($138)
邪王炎殺黑龍意粉

其實係炸雞意粉, 酸甜黑醋照燒汁係呢碟西日fusion既靈魂👻 炸雞比雞翼更顯功架, 脆皮炸漿蘸左醬個口感岩岩好, 入面既雞肉都好有底味🐥
邪王炎殺黑龍意粉

洋甘菊蜜糖茶芒果🥭($41)
唔係淨打卡, 呢壺菊蜜非常濃郁滋潤🍯 香甜而唔膩, 熱飲更養生🥰
洋甘菊蜜糖茶芒果
本身自己諗住戒下甜野, 所以只係友人點左飲品, 但店員上菜既時候好細心咁自動拎左兩隻小杯俾我地
仲要飲落去真係好味都停唔到, 於是我又戒甜失敗啦嘿嘿 (不過都值得既)

叫到成枱野都係$200一位, 價錢真係唔貴
想要食豪d既話我見隔黎枱食既龍蝦和牛好似都整得幾唔錯, 下次可以黎試下

原條照燒吊筒
全麻皆雞四隻
特式一口手卷四件 (帶子)
  • 特式一口手卷
  • 洋甘菊蜜糖茶