Part time 店員 Grace小姐的服務態度奇差!一間餐廳有好嘅食物,亦都需要有好嘅員工🤦🏻‍♀️真心希望餐廳會正視呢個問題!之前已經提早打電話去餐廳,預留坐榻榻米的位置,當時聽電話嘅員工話冇問題。點知我到餐廳(我啲朋友已經入左座)發現無榻榻米,我就問, 咦?我book左榻榻米喎🤔 但門口嘅店員Grace小姐用好惡劣嘅態度表示Check Booking簿,冇提及我要求坐榻榻米嘅事情,反而反問我,係邊位同事幫我約,話榻榻米只會提供比四位客人(我得3位),而且強調坐榻榻米有Min. Charge。Okay, Fine. 其實我本人覺得冇榻榻米坐唔梗要,但係我要嘅係一句主動講嘅Sorry,唔好意思,可惜一句都無🤷🏻‍♀️ 仲要用啲好似我殺咗佢屋企人嘅語氣同我講嘢,真心呆哂。本來其實真係想同朋友一齊離開餐廳,但鑒於天氣太熱,所以放棄左🥲到咗我要落Order,好不幸又係黑口黑面既Grace小姐幫我。當我點左第一道菜,佢突然轉身去幫另一台客調冷氣,然後我忍唔住問,其實你唔係幫緊我落單咩?佢竟然無視我!🤷🏻‍♀️我真心覺得佢太唔識尊重客人,結果我搵咗另一位店員幫我落Order。坦白講,我覺得無論一間

坦白講,我覺得無論一間餐廳嘅嘢幾好食都好,只要你唔識尊重客人,為客人帶來Hardfeeling,就算食龍肉都無味🥱

無可否認到最後餐廳嘅老闆(應該係?韓國女士)有出嚟同我講Sorry,但佢嘅粵語可能未必太好,我又唔識韓文,應該唔太清楚成件事嘅發生🥲
2021-05-25