2013-10-25 305 views
烤南瓜鬆餅 Roasted Pumpkin Muffin ($17)今回呢個比其他Muffin質感都鬆軟,唔知會唔會因裡面有大量南瓜蓉同南瓜粒所致呢?不過又因為有好多南瓜,感覺輕型D唔油冇咁罪惡感,又有好多南瓜籽增加口感,我就覺得幾好食。咖喱牛肉酥 Curry Beef Puff ($20)一定要叫職員翻烤多D時間,酥皮微暖少少燶非常鬆脆,咖喱牛肉餡即係小時候係麵包鋪食果D炸咖喱牛肉包一樣味,仲幾香辣添,如果唔怕肥嘅話呢個真係好食。紅豆杏仁士干餅 Red Bean & Almond Scone ($17)頂層的黑朱古力醬經翻熱後依然微脆,不錯;而表面則灑上厚厚一層半杏仁粒,香脆可口;裡面有好多紅豆蓉致於餅底,要食到紅豆餡就要食到底先食到,但質感似乎欠缺應有濕潤也欠缺牛油香,幸好有好多紅豆,一齊食就唔會好乾嘅。

2013-10-18