2019-08-22 5639 views
朋友生日當然要同佢食好D,今次黎到位於灣仔利東街附近的shake海鮮餐廳,朋友同我都食到好開心!餐廳地下果層係最外賣的,而一上層便是餐廳!餐廳門口位置有個水缸,見到D龍蝦係入面游游下!餐廳以海洋為主題,燈光柔和。座低後店員為我們送上甜爆谷!餐牌上的選擇都有幾多,黎這間餐廳當然要食shake海鮮,另外也點了一個set dinner!set dinner有幾款不同的組合可以選擇,我們揀了2款小食加1款意粉!Signature Combo B($568),shake海鮮我們揀了有5款海鮮的combo,海款包括有翡翠螺、托托蜆、松葉蟹腳、鮑魚仔同埋扇貝,而醬汁揀選了檸檬胡椒醬汁!海鮮鮮甜,翡翠螺、托托蜆同埋鮑魚仔都好爽口彈牙,扇貝都幾大粒,而且好鮮!而松葉蟹腳超大份,蟹肉幾鮮甜!combo仲有薯仔同埋腸仔係入面,唔怕食唔飽!set dinner-水牛城雞翼,水牛城醬份量剛剛好,味道夠辣,雞翼炸得香口!set dinner-墨西哥芝士焗粟米片配蟹肉小龍蝦,估唔到呢個小食咁好食,粟米片除左有莎莎醬,仲有牛油果醬,粟米片中央仲有蟹肉小龍蝦,鮮甜美味,再配上芝士,惹味又可口!set dinner-香蒜
餐廳門口位置有個水缸,見到D龍蝦係入面游游下!
餐廳以海洋為主題,燈光柔和。座低後店員為我們送上甜爆谷!

set dinner-香蒜辣椒蝦肉意粉,這款意粉冇咁漏,意粉好香蒜味,蝦肉都幾彈牙!
Frozen Snow($68)、Citrus Fantasy($68),前者係荔枝沙冰,有淡淡的荔枝味,幾清香!後者係橙汁、西柚汁、檸檬汁再加梳打,酸酸地苦苦地,幾有開胃的感覺!
Ice cream Scoop($24),餐廳每日都有不同的優惠,而當天甜品做半價,又咁岩突然好想食朱古力雪糕,所以就叫左一球,雪糕仲有合桃同埋生果作配料,雪糕朱古力味都幾重,苦苦地,唔會太甜!

呢間餐廳果然係生日或者慶祝都岩去的好地方!
2019-08-20
Celebration