2019-04-15 206 views
2019年4月14日。雨。灣仔。呢日冒雨睇完利東街嘅自轉地球,就嚟咗呢間餐廳,食呢個想食咗好耐嘅特色海鮮餐~就係呢間麥記隔籬嘅Mr. Crab啦~入到去要上一層先係餐廳好鍾意樓梯牆身呢幅馬賽克彷如置身海底世界~見到呢隻蟹仔,唔知點解有啲想唱SpongeBob SquarePants咁啱原來餐廳開咗兩年,有四人套餐優惠!好抵咁喎!只不過我哋得兩個人,同埋目標係海鮮!但見到隔籬枱嗌咗,個餐真係嘢食多籮籮目標喺呢度!Ultimate Combo,$988見到呢個汽球咁嘅袋擺上枱真係好開心呀~~~店員仲會好貼心咁畀時間我哋瘋狂影相從外面偷睇入面嘅情況然後店員就會幫手搖呢袋海鮮,等啲醬汁同海鮮可以撈勻一打開,香味撲鼻而來~海鮮種類超級多,松葉蟹腳、小龍蝦、蜆、海蝦、青口、大扇貝、仲有超級鍾意嘅翡翠螺另外配菜有甜粟米、豬肉腸同埋薯仔(係一個個嘅薯仔!)最正嘅係個醬!有幾個醬可以揀,我哋就揀咗店員推介嘅新奧爾威卡彊醬汁,仲有幾個辣度揀添~醬汁有滿滿的蒜蓉味~~無敵惹味~~~食惹味嘅海鮮,當然要配返杯清新嘅飲品啦~Citrus Fantasy + Double Happiness,$68@Drink
2019年4月14日。雨。灣仔。

就係呢間麥記隔籬嘅Mr. Crab啦~
入到去要上一層先係餐廳

好鍾意樓梯牆身呢幅馬賽克
彷如置身海底世界~

咁啱原來餐廳開咗兩年,有四人套餐優惠!
好抵咁喎!
只不過我哋得兩個人,同埋目標係海鮮!
但見到隔籬枱嗌咗,個餐真係嘢食多籮籮
目標喺呢度!
Ultimate Combo

Ultimate Combo,$988
見到呢個汽球咁嘅袋擺上枱真係好開心呀~~~
店員仲會好貼心咁畀時間我哋瘋狂影相
從外面偷睇入面嘅情況
然後店員就會幫手搖呢袋海鮮,等啲醬汁同海鮮可以撈勻
一打開,香味撲鼻而來~
另外配菜有甜粟米、豬肉腸同埋薯仔(係一個個嘅薯仔!)
最正嘅係個醬!
醬汁有滿滿的蒜蓉味~~無敵惹味~~~
食惹味嘅海鮮,當然要配返杯清新嘅飲品啦~
Drink Menu有不少Mocktail同Cocktail選擇
我哋就揀咗呢兩杯~
兩杯都果味十足,清甜可口,好好味~
2019-04-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Ultimate Combo