2018-02-07 694 views
要返工嘅星期六,食lunch唔係求其食呀嘛?上到嚟,實在太企理,坐得好舒服,舒服到唔想郁。唔洗諗,今日一定係食飛驒牛啦南瓜沙律以為食雪糕先?!原來係南瓜蓉,味道超香甜,仲有粒粒南瓜增加口感,鍾意食南瓜嘅我真係非常開心!入面仲有提子乾及果仁,咁得意嘅沙律combination真係好少見喎!冷菠菜加咗醬油及木魚花嘅菠菜,好開胃關東煮係我最愛嘅關東煮呀!有牛肉、魚及芋絲,好入味又軟腍,如果大碟啲就最好啦,關東煮喎,多多都食得落啦!刺身八種盛 ($280)由左至右有鰤魚、帆立貝、針魚、深海甜蝦、大拖羅、象拔蚌、左口魚邊及深海池魚。帆立貝大大隻,啲肉一絲絲咁好新鮮;深海甜蝦好大隻,色澤鮮紅,肉質鮮甜又超彈牙;大拖羅真係入口即溶,一啲根都無,肥美得好緊要,第一啖咬落去啲油份已經必晒出嚟,超級超級滿足!$280喺呢個地段有8件高質刺身,真係好抵喎!大蔥醬油鍋膳 ($480)呢度有3種湯底可以揀,分別係大蔥風味、昆布淸湯及壽喜燒,店員話大蔥風味就少見啲,於是我哋就揀咗佢啦,配日本A5飛驒牛,諗起都開心。上菜嗰陣哇吸引到不得了,啲飛驒牛油脂分佈平均,湯都未滾已經想即刻食!好在個湯滾得好快,瞬間已經可以放
前菜

南瓜沙律

冷菠菜
加咗醬油及木魚花嘅菠菜,好開胃

關東煮

刺身八種盛 ($280)

刺身八種盛

大蔥醬油鍋膳 ($480)
呢度有3種湯底可以揀,分別係大蔥風味、昆布淸湯及壽喜燒,店員話大蔥風味就少見啲,於是我哋就揀咗佢啦,配日本A5飛驒牛,諗起都開心。上菜嗰陣哇吸引到不得了,啲飛驒牛油脂分佈平均,湯都未滾已經想即刻食!好在個湯滾得好快,瞬間已經可以放啲牛肉落去,又瞬間已經食得,入口即即即溶,真係有初戀嘅感覺,老實講仲要俾朋友們各搶1塊食,其實真係唔夠喉囉!好在仲有好多菜及烏冬,否則真係唔會夠食!

大蔥醬油鍋膳

蒸籠料理 ($250)
呢個餐menu仲未有,不過店員推薦我哋試,咁就試吓啦!打開正方形木盒嘅蓋,入面鋪滿飛驒牛,下面放滿新鮮昆布及洋蔥,哈哈開心到想生食,不過呢個set唔係我嘅...... 蒸咗10分鐘之後即食,點少少柚子酸汁,牛肉鮮味更突出!話說朋友搶食咗我嘅牛肉,我當然要搶返佢嘅蒸牛肉,好在搶咗咋,肉質超軟腍,肉味勁鮮甜,下面嘅昆布及洋蔥吸晒牛肉味,食完真係好幸福呀!!!!

牛乳奶凍
除咗甜品外,仲有餐飲,正!奶凍奶味超濃郁,好似食緊一磚牛奶咁,又香滑,成餐lunch嘅食物樣樣都咁滑,食完開心到想喊
牛乳奶凍

呢度環境非常企理,每位店員都好有禮貌,食物又高質,抵食!
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$350 (Lunch)