Ritz-Carlton x St Germain夏花盛放下午茶在香港麗思卡爾頓酒店,去過N次的CAFÉ 103的下午茶,今次因為Ritz-Carlton有網上優惠,102 樓大堂酒廊$481兩位酒店下午茶真的可以邊食下午茶邊看到大大個美景,幸運地買到優惠卷,在7月中同茶粉去左食哩個TEA,幸好當日去到,預約到window seat位置,天氣真的好唔錯,大大的陽光,今次的下午茶同 St Germain接骨木花酒合作,接骨木花酒食品同甜品,中層的茶點有士多啤梨乳酪蛋糕、檸檬青檸蛋糕、薰衣草蛋糕,椰子芒果泡芙,底層的鬆餅,頂層的其他茶點牛油果蟹肉芝麻脆筒配薰衣草開心果脆粒,焗迷你火腿芝士杏桃菠菜酥,菊花石榴果凍球,St Germain 椰子百香果杯及杏仁蛋糕。.我覺得牛油果蟹肉芝麻脆筒真的唔錯,食落牛油果真的好滑,加埋蟹肉真的好清新,菊花石榴果凍球真的好清涼,食落好舒服,同埋用St Germain 酒加入的椰子百香果杯,真的滿滿接骨木花酒的味道,估不到102 樓大堂酒廊的下午茶真的好食好多,比起CAFÉ 103,食物的水準會高一點,另外職員的服務都唔錯。飲品方面,佢本身可以加95蚊有St

在香港麗思卡爾頓酒店,去過N次的CAFÉ 103的下午茶,

真的可以邊食下午茶邊看到大大個美景,幸運地買到優惠卷,

在7月中同茶粉去左食哩個TEA,

幸好當日去到,預約到window seat位置,

天氣真的好唔錯,大大的陽光,今次的下午茶

飲品方面,佢本身可以加95蚊有St Germain的特飲,但都系感覺配茶會更好一點,另外佢的鬆餅都唔錯。
2020-07-18
Type of Meal